Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Aantal hotels in Oostenrijk blijft dit winterseizoen dicht

Door Patricia Christiani | Bron: Tiroler Tagezeitung

Ook in Oostenrijk willen de besmettingscijfers nu nog niet snel genoeg zakken. De onzekerheid over wintersportseizoen speelt veel Oostenrijkse accommodaties parten. Want wanneer en onder welke voorwaarden mag alles weer open voor buitenlandse toeristen? Een aantal hotels heeft al besloten het hele seizoen dicht te blijven, anderen twijfelen nog of staan juist helemaal in de startblokken. 

Achensee

De onzekerheid over het winterseizoen heeft ertoe geleid dat een aantal hotels in o.a. Achensee deze winter niet meer open willen. “Ons winterseizoen is sowieso altijd kort, de zomer domineert op de Achensee. Alle boekingen tot eind februari zijn geannuleerd, dus we gaan door met onze renovatiewerkzaamheden en pas in mei weer open ”, legt Martina Entner van het wellnesshotel ‘Entners am See’ in Pertisau uit. Johannes Entner, baas van het 4-sterren Hotel Wiesenhof, kent andere grote bedrijven in het Achental die er momenteel aan denken om deze winter gesloten te blijven. Zijn hotel gaat wel open. “Maar alleen vanwege het signaaleffect. Ik weet al dat het economisch nergens op slaat ”, zegt de hotelier. Hij heeft 18 werknemers nodig om überhaupt open te kunnen.

Het laatste rapport van de Duitse toerismeminister Thomas Bareiß, volgens welke Duitsers pas vakantiereizen kunnen verwachten vanaf Pinksteren, is opnieuw een klap in de maag voor Entner.

Ötztal en Pitztal

Of hotels dit winterseizoen open kunnen hangt af van de het soort gasten, het minimum aan personeel en de geografische locatie. Zo hoopt men op gletsjerskiën in het Ötztal en Pitztal. “Februari komt volledig te vervallen. We zijn van plan om in maart open te gaan ”, zegt Bruno Füruter, hotelier en hoofd van de raad van toezicht van TVB Pitztal. Hannes Staggl, gastheer en voorzitter van Imst Tourism, is gespecialiseerd in bustoerisme in Hirschen. Voor hem zal de situatie waarschijnlijk pas vanaf Pinksteren verbeteren, zegt hij met het oog op de kernmarkt Duitsland.

Volgens de voorzitter van Ötztal Tourismus, Benjamin Kneisl, hebben veel vragen van gasten betrekking op de zomer of het volgende winterseizoen. Bärbel Frey van de Aqua Dome in Längenfeld roept juist op om het test- en vaccinatiemoreel te bevorderen: “Zolang het aantal gevallen te hoog is, hoef je niet te speculeren over versoepelingen richting het toerisme.”

Bron: zugspitzarena.com, (c)TZA_C.Jorda

Zugspitz Arena

In de Zugspitz Arena staan de hotels juist helemaal startklaar voor het winterseizoen. “Ik heb van niemand gehoord dat ze dicht blijven. We staan ​​allemaal in de startblokken ”, zegt Franz Dengg, hotelier, kabelbaanoperator en TVB-bestuurslid. Voor zover hij weet, wil de Duitse bondskanselier er juist voor zorgen dat de lockdown rond 21 februari beëindigd wordt. De ondernemer vreest dat veel personeel in andere branches gaat werken en er straks een tekort is.

“wij zijn juist startklaar”

Innsbruck

Voor het gebied rondom Innsbruck concludeerde Karin Seiler van Innsbruck Tourismus dat het hotelbedrijf het hele jaar door “relatief snel, in één of twee dagen” kan openen. In het geval van de stadshotels gaat ze ervan uit “dat ze zo snel mogelijk opengaan”. Hoteliers die meerdere locaties exploiteren “zullen zich waarschijnlijk concentreren op één locatie en hun personeel opnieuw inzetten”. In het geval van hotels die voornamelijk van busgasten leven, is er echter de overweging om pas open te gaan wanneer het bustoerisme weer begint. In skigebieden als Kühtai of Sellrain daarentegen hangt het nu helemaal af van hoe het er op de voor hen belangrijkste Duitse markt aan toe gaat.

Foto: Maaike Somers

Going, Ellmau, Söll, Scheffau

In Söllandl (Going, Ellmau, Söll, Scheffau e.o.) heeft het VVV-kantoor van Wilder Kaiser nog vertrouwen. “Ik hoor van de meeste hoteliers hier dat ze op 24 januari willen openen”, zegt TVB-GF Lukas Krösslhuber. Als de openingsdatum weer wordt uitgesteld, kan het winterseizoen worden afgeschreven. Sommigen overwegen om nu wijzigingen in hun accommodatie aan te brengen om straks volledig deel te kunnen nemen aan de start van de zomer ”, zegt Krösslhuber. In Matrei runnen Bernd Hradecky en zijn vrouw het Hotel Gasthof Hinteregger als familiebedrijf en hebben weinig last. “We zijn niet zo afhankelijk van internationale bezoekers, we hebben veel gasten uit Oostenrijk”, zegt Hradezky. “Onze medewerkers zijn bijna uitsluitend lokaal. We gaan zo snel mogelijk open.”


Anderen lazen ook:


Hoofdfoto: Pixabay

(Visited 2.122 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer