Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Aandelen skigebied St. Johann in Tirol komen te koop

Door Patricia Christiani

De Zweedse skigebiedexploitant SkiStar biedt sinds vorige week een pakket aandelen in de St. Johann-bergbahnen te koop aan. In 2016 sloot een van ’s werelds grootste skigebiedsexploitanten, het Zweedse bedrijf SkiStar, zich aan bij de St. Johann-bergbahnen. Door een kapitaalverhoging van tien miljoen euro over te nemen, heeft SkiStar destijds 68,38 procent van het aandelenkapitaal van de naamloze vennootschap van dit gebied overgenomen. Nu de inkomsten vanuit het toerisme op losse schroeven staat door de coronapandemie, wil het bedrijf van de aandelen af.

Vertrek

Na vier jaar kondigen de Zweden hun vertrek aan, en hebben er haast mee. SkiStar heeft zijn St. Johann aandelen al aangeboden aan binnenlandse kabelbaanoperatoren. Ook heeft een internationaal adviesbureau de opdracht gekregen om een ​​koper te zoeken. Achter de schermen zouden toerismeprofessionals en regionale politici de wens hebben uitgesproken voor een ondernemersfusie met de Kitzbüheler Bergbahnen. Er wordt aangedrongen op een regionale oplossing. De beslissing brengt veel onzekerheid in St. Johann. Na de grote investering door SkiStar in 2016 is er de afgelopen jaren weer met vertrouwen geld in de regio geïnvesteerd.

Start seizoen onzeker

Als de Oostenrijkse lockdown eindigt en er voldoende sneeuw ligt, willen de St. Johann-bergbahnen op 5 december met het seizoen beginnen: als de Oostenrijkse lockdown niet nog langer duurt.

Het skigebied heeft 17 liften en 43 kilometer piste en is onderdeel van de Kitzbüheler Alpen. St. Johann in Tirol en Oberndorf hebben een gezamenlijk skigebied op Kitzbüheler Horn. Naast goede ski- en snowboardmogelijkheden beschikt het gebied ook nog over meer dan 250 kilometer aan langlaufloipes, een van de grootste langlaufcentra van Tirol. In februari wordt hier ieder jaar de Koasalauf georganiseerd, het grootste langlaufevenement van Oostenrijk. Het skigebied richt zich daarbij vooral op gezinnen die een knusse bestemming zoeken.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Hoofdfoto: kitzbueheler-alpen.com

Anderen lazen ook:

(Visited 1.952 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer