Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

9 ultieme kicks in de sneeuw

Door Patricia Christiani

Vind je zwarte pistes kleurloos, een skiroute supersaai en off-piste voor mietjes? Ben jij aan toe aan de ultieme adrenaline-kick? We hebben er 9 voor je op rij gezet. Welke ga jij proberen? 

1. Bobsleeën in La Plagne

Ach, beetje zitten in zo’n bakje, en je glijdt vanzelf naar beneden. Je hebt zelfs een piloot aan boord die de bobslee voor je bestuurt op de Olympische bobsleebaan in La Plagne. Net als rodelen…toch? Hoewel…met een topsnelheid van ruim 120 km/u door een smalle buis vol ijs denderen terwijl je blootgesteld wordt aan heuse G-krachten vraagt toch om een iets andere instelling. De adrenaline haalt je pas in als al lang en breed over de finish bent…Kicken dus!

2. Afdaling Face de Bellevarde in Val d’Isère

Ervaren skiërs zijn dol op de beruchte zwarte afdaling in Val d’ Isère. Ze vinden deze één van de best geprepareerde zwarte piste in de Alpen. Maar vraag een gemiddelde skiër nadat ze door hun vrienden zijn misleidt om de piste te doen (“Ah joh, hij valt best mee! Is maar klein stukje zwart, verder gewoon rood, prima te doen!”) en je hoort iets heel anders, nadat ze vloekend of dan maar op hun kont naar beneden zijn gekomen.

3. Wacht op de rekening bij Cap Horn in Courchevel

Je bent lekker aan het skiën in het Franse Courchevel en je begint een beetje trek krijgen. Strijk dan eens neer bij Cap Horn. Bestel wat King Crab en Wagyu spareribs. En natuurlijk ook nog wat champagne en een paar flesjes rode wijn uit de beroemde wijnkelder om alles mee weg te spoelen. Wacht daarna voor de ultieme kick op de rekening.

4. Lekker los in Corbet’s Couloir (Amerika)

Wel klaar met Europa? Dan trek je naar Amerika, Wyoming, om precies te zijn in Jackson Hole. Start op de top van de Rendezvous Mountain, volg de sporen van de skiërs langs de voorkant van de top en klim daarna omhoog. Welkom bij Corbet’s Couloir…spring maar in het diepe! Hoe ver je valt hangt af van hoe hard het heeft gesneeuwd. Het kan een paar meter zijn, maar het kan ook zo negen of tien meter zijn. Daarna moet je naar links springen, draaien in de lucht en landen met het gezicht naar rechts, zodat je niet te pletter slaat tegen de rotswand die zich net naast je linkerschouder bevindt.

Daarna kom je op een helling van 50 graden en wordt er snelheid gemaakt. En dat is nodig, want de snelheid zal je helpen de uiterst belangrijke bocht naar links te maken. Lager, lager, diep poeder wacht op je. Maar niet voordat je de tweede rotswand aan je rechterkant hebt vermeden. Wat kan er misgaan?? (Nou dit dus…)

5. Hardstyle rodelen in Sankt Moritz

Deze is een beetje lastiger te organiseren. Om de Cresta Run in St. Moritz te proberen, moet je tijdelijk lid worden van de Saint Moritz Tobogganing Club en CHF600 betalen voor een introductie voor beginners. Maar dan heb je wel wat. Want dan kun je jezelf wel op een veredeld dienblad met 128 km/u van een rodelbaan af storten. En daarna kun je heerlijk aanschuiven in het restaurant met Michelin-ster. Hoewel je misschien liever in een donkere kamer gaat liggen als het voorbij is. Of in een ambulance.

6. Ziplinen over Val Thorens of Serfaus

Lekker in de buitenlucht over Val Thorens of Serfaus scheren aan slechts een stalen draad! Daar heb je toch altijd van gedroomd?

In Val Thorens kun je 1300 meter op 250 meter boven de grond naar beneden suizen, terwijl je snelheden tussen de 65-105 km/u haalt.

In Serfaus kun je onderweg iets langer nadenken of je het allemaal wel leuk vindt, namelijk 2.000 meter lang. Hier hang je slechts 85 meter boven de grond en ga je maar 65 km/u. (Maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dit een ge-wel-dige ervaring is!)

7. Boek een freestyle les

In plaats van jezelf te lanceren in het eerste beste snowpark en vervolgens je nek te breken, kun je ook alle sick tricks leren van een echte professional. Boek eens een lesje en leer de perfecte Ollies & Popping, Shiftys & Grabs, 50’50s, Boxslide, Locking, Rails, 180’s, 360’s & Carved 360’s en Switch 180’s. (Bijkomend voordeel: je kunt meepraten in de taal van de profs).

8. Paragliden

Het is allemaal heel veilig. Je zit aan een ervaren paraglider vast en boven je klappert de mooie kleurige parachute zachtjes in de wind. Maar op het moment dat je vertrekt en je ski’s het contact met de sneeuw verliezen, beginnen de alarmbellen te rinkelen. Wacht even, zegt je instinct…Je bent een mens. Je bent niet ontworpen om te vliegen. Wat ben je aan het doen??

Het is beter om niet naar beneden te kijken: concentreer je in plaats daarvan op de met sneeuw doordrenkte toppen om je heen en het eindeloze blauw daarboven. En vergeet niet om Moeder Aarde te kussen als je aan het einde van je vlucht landt – zelfs als ze een beetje koud is.

9. Pak de buckels op de Mont Fort afdaling in Verbier

Toch liever met beide voeten aan de grond? Hou je wel van een buckeltje of meer op de piste? Pak dan de Mont Forte in Verbier eens mee. Ga bij voorkeur een paar dagen na de laatste sneeuwval, en ski de noordwand van Mont Fort. Het is hoog, het is steil, en zodra honderden skiërs naar beneden zijn geweest, komen de buckels tot je middel. Appeltje eitje, toch?

Welke vergeten?

Ongetwijfeld zijn we een paar kicks in de sneeuw vergeten. Aanvullingen zijn welkom in de reacties!

Hoofdfoto: Unsplash

Lees ook:

(Visited 132 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer