Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

9 redenen waarom we blij zijn dat de winter eraan komt

Door Patricia Christiani

Het gaat nog (veel te) langzaam, maar het is wel zeker: de winter komt eraan! Nu de eerste vlokken zijn gevallen en er steeds meer gebieden opengaan, start ook de voorpret weer. Weg met de zomer, lang leve de winter! 9 redenen waarom we blij zijn dat de winter eraan komt. 

1. Dag suffe zomerhitjes, hallo après ski hits!

We zijn nu wel klaar met de Spaanse klanken en hippe loungemuziek. Het is weer tijd voor Sex met die kale, Johnny Däpp en de Eisbärn! En als je die nu alweer zat bent, hebben we nog een mooi lijstje met après ski hits voor de echte kenners. 

2. Geen zand meer, maar sneeuw!

Dat vervelende zand dat overal gaat zitten…nee, geef dan maar sneeuw. Ons hoor je niet klagen als we dat in onze schoenen of ons haar hebben!

Liever sneeuw dan zandhappen. Foto: Unsplash

3. Boeken maar!

Het vinden van de ideale accommodatie in jouw favo skigebied is een sport op zich. Al googlend baan je je een weg door het aanbod, tot je iets hebt gevonden dat aan al je eisen voldoet. Of dit jaar toch maar eens heel ergens anders kijken? Vroeg boeken kan trouwens ook nog financieel lonen, omdat je soms profiteert van vroegboekkorting. Waar je ook heen gaat: het zoeken en boeken van je komende reis brengt sowieso al voorpret met zich mee!

4. De voorpret kan nu echt beginnen

Geboekt? Dan kun je echt los met de voorpret. Tijd om de oude Whatsapp – wintersportgroep weer tot leven te laten komen met foto’s van de komende bestemming, webcamshots van de eerste sneeuw en sterke verhalen van vorig seizoen. Daarnaast heb je nu weer een legitieme reden om dagelijks de webcams en sneeuwvoorspellingen te volgen!

5. Alvast een beetje inskiën (binnen dan)

Geboekt en klaar om te gaan. Helaas moet je nog even wachten voor het echt zover is. Dan heb je mooi de tijd om nog even aan je techniek te werken via indoorlessen (zoals reporter Saskia deed). Ook heb je nog even om aan je conditie te werken om topfit bovenaan de piste te verschijnen, dus hup die sportschool in!

6. Geen warme zweterige dagen meer

Dagen waarop het 40 graden of meer is….laat maar zitten. Wij hebben liever elke dag koele frisse berglucht. En de zon zie je -als het een beetje meezit- ook genoeg op wintersport, dus bruin word je heus wel (in je gezicht).

Foto: Pixabay

7. Sneeuw is magisch

Niets is magischer dan met sneeuw bedekte bomen, ijspegels die aan de dakrand van de huizen hangen, en natuurlijk verse sneeuw op onze skipistes! ’s Ochtends wakker worden met verse sneeuw die op je wacht is toch onbetaalbaar?

Foto: SkiAmade.com

8. Kleding en uitrusting van vorig seizoen is in de aanbieding

Oh ja dat is waar ook…die jas was toch wel koud toen het sneeuwde. En bij die nieuwe jas hoort ook eigenlijk een bijpassende nieuwe broek…En dat board is ook niet meer zo snel als ie vroeger was. Als je snel bent, kun je misschien nog een paar dingen in de sale scoren!

9. Wintersport is het wachten waard!

Tja, deze vat het wel samen. Nog even, en dan vlieg je weer over de pistes, ruik je de frisse berglucht en klos je weer rond op je skischoenen in de après ski.

Het was een lange zomer, maar de winter is altijd het wachten waard. We zijn blij dat de winter er weer aankomt!

Hoofdfoto: Unsplash

Lees ook:

(Visited 488 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer