Je hebt wintersporters die gewoon rustig voor het plezier naar beneden gaan, en je hebt écht goede skiërs. En natuurlijk behoor jij tot die laatste categorie, daarover is toch geen twijfel mogelijk? 8 signalen dat jij beter skiet dan je vrienden! (Overigens kun je skiën hier dus ook vervangen door snowboarden…).

1. Jij staat altijd als eerste onderaan de piste te wachten op de rest

Ben jij nou zo snel, of de rest nou zo traag? En maar wachten tot de rest komt. Was je nu maar alleen gegaan. Maar dan had niemand kunnen zien hoe goed je bent!

En maar wachten tot de rest eindelijk eens komt. Foto: Saskia Smulders

2. Je hebt gewoon altijd een betere conditie

’s Ochtends spring je zonder moeite je bed uit. Ren je eerst nog even een rondje in het dorp, alvorens de berg op te sprinten met je ski’s op je schouder. Liften zijn tenslotte voor mietjes. Van het eerste spoor tot aan de liften sluiten, jij wil lekker doorskiën en dat red je ook met gemak!

3. Je vrienden blijven je maar lastig vallen voor advies

De hele dag vragen je vrienden je om advies. Natuurlijk weet jij er ook het meeste vanaf, maar is het nodig om de hele dag die vervelende vragen te stellen? Maar ja, jij weet ook overal het antwoord op!

4. Je gaat niet (lang) lunchen want zonde van de skitijd

Je gouden conditie laat dit toe, dus ski je zoveel en zolang mogelijk door. Lunchen is overrated! En het kost vooral teveel tijd, dat gewacht op je eten en de tijd tijdens het eten zelf. Zonde van de netto-skitijd!!

Lunch is overrated. Foto: Patricia Christiani

5. Je gebruikt in elke zin ski-jargon

In elke zin vlecht jij wel een paar woorden ski-jargon. Pech als anderen dat niet begrijpen, maar dit zijn nou eenmaal de termen die erbij horen. Tenslotte kan jij er ook niets aan doen dat de rest niet helemaal up-to-date is!

6. Je breekt elke dag alle snelheidsrecords

Gaan, gaan, gaan, en het liefst zo hard en snel mogelijk. Elke dag alle snelheidsrecords breken, dat is jouw doel!

signalen
Gewoon heel hard gaan. Foto: Patricia Christiani

7. Vroeg naar bed, geen après-ski, want morgen weer knallen

Après-ski?! Jij komt hier om te skiën! Dus snel avondeten en dan vroeg weer naar bed. Zodat je morgen weer kunt knallen!!

8. Je kent én doet alle skitrucjes

Beetje achteruit skiën, 360 draaien, op 1 been, en dat terwijl je nog even een onmogelijk off-piste bospaadje pakt. Jij draait er je ski, eh, hand niet voor om!

Dank voor je leuke foto, Marius Sandker! (Val D’isere)

Hoofdfoto: Pixabay.com


Anderen lazen ook:

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer