Zo overleef je een skivakantie. 8 lifehacks op wintersport

Door Patricia Christiani

Lifehacks (handige trucjes) zijn er natuurlijk ook voor de wintersport. We hebben er 8 voor je op een rij gezet. Doe er je voordeel mee en waan je een echte MacGyver op wintersport!

1. Sokken over je schoenen

’s Ochtends vroeg en het is jouw beurt om brood te halen. Maar buiten is het spekglad en je bent niet helemaal fris na de gezellige après-ski gisteravond. Doe dan sokken om je schoenen heen wanneer het erg glad is. Zo heb je veel meer grip. Het loopje naar de plaatselijke Spar om kaiserbrötchen te halen is zo een stuk veiliger.

2. Knakworsten

De lifesaver na een gezellige après-ski. Te moe om uit eten te gaan, geen zin om op een pizza te wachten, maar wel zin in een snack? Een blik knakworst is zo opgewarmd en is ook nog eens lekker low budget!

Hongerrrr na de après-ski! Foto: Saalbach.com

3. Skibril krasvrij houden

Even lunchen of aan je broodnodige Apfelstrudel op een terrasje? Schuif dan je skibril ín je helm in plaats van deze om je helm te laten zitten als je deze op tafel legt. Scheelt krassen op je bril!

4. Theezakjes

Plaats een paar theezakjes in een dampige ski- of snowboardschoen na een lange zweterige dag op de piste. Dit absorbeert de geur, waarvoor je reisgenoten je dankbaar zullen zijn. Een vochtig theezakje helpt ook tegen eventuele blaren opgelopen door vreselijke skischoenen. (Verwar deze theezakjes overigens niet met de zakjes die je in je schoen hebt gestopt).

lifehacks
Theezakjes tegen stank en blaren! Foto: Unsplash

5. Duct Tape

Duct tape is overal goed voor, dus ook op de piste. Natuurlijk niet handig om zo’n enorme rol mee te gaan zeulen, dus neem een stukje mee die je om je skistok plakt of om een oude credit card wikkelt. Gebruik de tape om bijvoorbeeld een gat in je handschoen te plakken. Scheur in je jas? Plak duct tape op beide uiteinden van de scheur en gebruik de warme lucht uit een handdroger om ze samen te smelten zodat het niet verder scheurt. Ook kun je de tape gebruiken om op je ski’s te plakken, zodat ze herkenbaar zijn als jouw ski’s.

6. Beslagen skibril

Nog eentje in de categorie handdroger. Flink koud of vochtig buiten en is je skibril beslagen? Loop even een WC binnen met handdroger en houd je skibril eronder. Weg is de mist in je bril! Bonus: je zet daarna een lekkere warme bril terug op je hoofd.

7. Inpakhacks

Die skibroeken en jassen nemen zoveel ruimte in…daarom een paar inpakhacks! Stop je skibroek of -jas in een vacuümzak en rol daarmee de lucht uit je skikleding: dat scheelt heel veel ruimte. De rest van je (gewone) kleding kun je ook oprollen, dat levert ruimte op en je kleding kreukt minder snel.

lifehacks
Hoe krijgen we alles in de auto? Foto: Unsplash

Benut ook alle ruimte die je hebt, stop bijvoorbeeld je skischoenen vol met sokken. En wat dacht je van alle loze ruimte in je helm? Stop je skibril in je muts en dit hele pakketje in je helm. Is je bril ook meteen goed beschermd!

8. Onderweghacks

Natuurlijk zijn er ook nog talloze lifehacks voor onderweg naar wintersport. Neem spray mee om autosloten te ontdooien (maar laat deze dan niet in de auto liggen). Leg handschoenen en een plastic zak bij je sneeuwkettingen. Zo hou je warme handen en droge knieën als je sneeuwkettingen om moet leggen. En tot slot natuurlijk: neem waxinelichtjes en een aansteker of doosje lucifers mee. Zo kun je warm blijven en de vrieskou buiten de auto houden mocht je onverhoopt in een monsterfile terechtkomen.

Heb jij nog meer lifehacks op wintersport? Deel ze met ons!

Lees ook:


LEES HIER ALLES OVER WEER EN VERKEER TIJDENS DE WINTERSPORT


Hoofdfoto: Pauline van der Waal, Snowrepublic

(Visited 5.872 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.