Een wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, bekend als een van de grootste, modernste en meest duurzame skigebieden ter wereld, is een onvergetelijke ervaring voor elke skiliefhebber. Met 82 ultramoderne liften en meer dan 270 km aan pistes is dit skigebied een waar paradijs voor skiërs en snowboarders.

Maar dat niet alleen. De SkiWelt is bijzonder makkelijk en snel bereikbaar met zowel de auto als de trein en zelfs het vliegtuig. Je geniet er van een indrukwekkend bergpanorama met uitzicht op bergtoppen van 3.000 meter en hoger. Voor een welverdiende pauze wachten er zo’n 80 authentieke berghutten op je. Deze zijn vaak door een familie gerund en je geniet er lekker warm bij de haard of juist op het heerlijke zonneterras van typisch Tiroolse gerechten.

Met 270 kilometer aan piste kan het moeilijk kiezen zijn. Daarom hebben we een aantal must-do pistes voor je op een rij gezet. Lees ook dit voor meer informatie.

Welke piste wordt het? Foto: © SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Afdaling 11 – Kandler Alm in SkiWelt Brixen

Deze dalafdaling neemt je helemaal mee naar het dorp Brixen im Thale. De piste is rood, 5,2 kilometer lang en heeft 1.211 meter hoogteverschil. Heb je er nog geen genoeg van? Pak direct de gondel weer omhoog, of kies ervoor richting Westendorf te gaan voor nog meer afdalingen.

Afdaling 80b – Hartkaiser in SkiWelt Ellmau

De Hartkaiser-afdaling is een absolute klassieker. Je kunt deze hele dalafdaling via een blauwe piste doen en komt dan langs het karakteristieke treintje, dat dienstdeed voordat de moderne gondel hier een aantal jaar geleden werd geïnstalleerd. Goed fotopunt!

Genieten van de lekker brede pistes. Foto: Doppelmayr Seilbahnen GmbH – Maren Krings

Afdaling 100b – Astberg in SkiWelt Going

Deze afdaling is een geheime tip voor skiërs die niet van drukte houden. Going ligt aan het uiteinde van de SkiWelt, wat het er een stuk rustiger maakt dan bijvoorbeeld de pistes van Ellmau. De 100b is de blauwe dalafdaling, die je via een heerlijke glooiende piste van de top naar het dal brengt, langs authentieke berghutten. Hierdoor is deze afdaling ook bijzonder geschikt om met de hele familie te doen.

Afdaling 22 en 20 – Hohe Salve in SkiWelt Hopfgarten-Itter

Je bent niet in de SkiWelt geweest als je niet op de top van de Hohe Salve hebt gestaan. Geniet er van het prachtige uitzicht met het karakteristieke kerkje op de achtergrond. Ga je aan de kant van Hopfgarten en Itter naar beneden dan pak je een mooie rode afdaling van iets minder dan 6 kilometer naar beneden.

Een drankje in de Kaiserlounge op de Hartkaiser. Foto: Dietmar Denger

Afdaling 61 – Brandstadl in SkiWelt Scheffau

Nog zo’n klassieker: de Brandstadl in Scheffau. Een heerlijk lange afdaling van 6,5 kilometer en bijna 900 meter hoogteverschil. Toch is het aantrekkelijk om onderweg een stop te maken, want met gemiddeld elke 3,5 kilometer een authentieke berghut in dit gebied, kom je er ook op de 61 een paar tegen!

Afdaling 40 en 42e – Vanaf de Hohe Salve naar de Rigi en Kraftalm in SkiWelt Itter

We hadden het net al over de Hohe Salve. Je kunt vanaf dit hoge punt aan verschillende kanten naar beneden. Doe je dat aan de kant van Söll, dan ligt er een afdaling van maar liefst 12 kilometer aan je voeten. We raden trouwens aan om eens een kijkje te nemen bij de Kraftalm die je onderweg tegenkomt. Dit bergrestaurant en -hotel is een bijzondere mix van hypermodern en authentiek.

Genoeg gezellige hutten (met mooi uitzicht!) langs de route. Foto: Dietmar Denger

Afdaling 111 – Windau in SkiWelt Westendorf

Ook mag de fijne dalafdaling met nummer 111 in Westendorf niet ontbreken. Een prachtige en lange afdaling van 5 kilometer, die je met een enorme slinger om de berg weer richting het dorp brengt. Je geniet de hele afdaling van het mooie uitzicht en je komt -hoe kan het ook anders – gezellige hutten tegen als je toe bent aan een pauze. Deze afdaling staat trouwens bekend als bijzonder geschikt voor de hele familie. Hoe kan het ook anders, want SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is de perfecte bestemming voor gezinnen.

Afdaling 120 – Ki-West in SkiWelt Westendorf 

Tot slot nog een extra afdaling in SkiWelt Westendorf, want als je na al deze afdalingen nog steeds niet genoeg hebt gehad, hebben we een tip voor je. Onderaan afdaling 120 heb je met een korte busverbinding toegang tot het nabijgelegen Kirchberg-Kitzbühel. Het is mogelijk een skipas te kopen die zowel in de SkiWelt als ook in dat gebied geldig is. Kun je er gewoon nog tientallen kilometers aanplakken!

Lekker kilometers maken. Foto: © SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental / Mathäus Gartner

Nog meer must-do pistes? Er zijn er genoeg!

Tsja, met zoveel pistekilometers en afdalingen is de keuze natuurlijk enorm. Naast deze afdalingen zijn er nog veel meer die een plekje verdienen op je lijstje. Zo zijn er voor de daredevils op veel plekken adrenalineverhogende zwarte pistes te vinden. Of wat dacht je van de verschillende skiroutes, pistes die niet geprepareerd worden?

Wist je ook dat SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental maar liefst 21 dalafdalingen kent? Zo kom je wel lekker aan je kilometers op je skidag. Ondanks de wat minder hoge ligging van het gebied, zijn de meeste dalafdalingen het gehele seizoen toegankelijk. Van de 270 kilometer piste in het gebied kan namelijk 232 kilometer besneeuwd worden door de ruim 1.700 strategisch geplaatste sneeuwkanonnen. En dat gaat hard. Rond de 120 kilometer kan binnen slechts drie dagen compleet skiklaar gemaakt worden!

Hoeveel hebben we vandaag al geskied? Foto: © SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental / Mathäus Gartner

De ultieme uitdaging: doe de Skiwelt Tour

Met de SkiWelt Tour in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental verken je dit enorme, moderne en ecologisch verantwoorde skigebied op een bijzondere manier. Afhankelijk van de richting die je kiest (met de klok mee of juist tegen de klik in) doorkruis je het hele gebied met de dorpen Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Scheffau, Söll en Westendorf.

Deze tocht kan in één of meerdere dagen worden afgelegd, zonder dat een lift of piste twee genomen hoeft te worden. Onderweg zijn er om de 3,5 kilometer berghutten met regionale lekkernijen voor ontspanning en een welverdiende pauze.

Lees meer over de SkiWelt Tour

Volg de borden voor de SkiWelt Tour. Foto: Dietmar Denger

Boek nu je wintersport naar SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Met deze 8 adembenemende afdalingen in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental beleef je een onvergetelijke wintersportervaring. Van de spectaculaire uitzichten vanaf de Hohe Salve tot de rustige afdalingen in Kelchau, er is voor elke skiër iets bijzonders.

Boek nu je wintersport naar SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental en ontdek zelf waarom dit skigebied zo geliefd is bij wintersporters.

Ga direct naar de website van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Hoofdfoto: Dietmar Denger