advertentie
Ga mee op Europese Safari
Ga mee op Europese Safari. Klik hier voor meer informatie.

Ga je in de voorjaarsvakantie ook lekker op wintersport? Tijdens de reisdagen beweeg je weinig en voor velen zal er een week volgen met minder gezond eten (lees: ongezond) en de nodige alcohol. Hierbij 7 tips om de reisdagen gezond door te komen.

1. Fruit / Gedroogd fruit

Je gaat je natuurlijk vervelen, waardoor je vaker aan eten zult denken. Fruit en gedroogd fruit zijn prima alternatieven voor snoep en koekjes om de verveling te doden. Let wel op dat je het beperkt met gedroogd fruit.

2. Noten

Net als fruit, is een klein handje ongezouten noten ook verstandig. Het geeft enorm veel energie. Net als met gedroogd fruit: geniet, maar met mate.

Tips voor gezond eten - recepten - Snowrepublic wintersport
Tips voor gezond eten – recepten – Snowrepublic wintersport

3. Gekookt eitje

Ook zo’n verantwoorde snack is een gekookt eitje. Lekker!!

4. Rauwkost

Rauwkost is een enorm verstandige keuze. Heb je geen zin om het allemaal te snijden? In de supermarkt kun je kant-en-klaar bekers kopen met komkommers, paprika’s en tomaatjes.

5. Maak je eigen gezonde lunch

Koop geen dure kant-en-klaar broodjes bij de tankstations, maar maak je lunch thuis. Het kost uiteraard wel even wat tijd, maar je bespaart er ook een hoop geld mee. Enkele tips:
– Wraps (Volkoren / boekweit). Bijvoorbeeld met: zalm, avocado, spinazie of sla, groenten naar keuze en mierikswortel
– Salade. Bijvoorbeeld: quinoa, blikje tonijn (in water, geen olijfolie), sla of spinazie en groenten naar keuze. Saus? Kwark / yoghurt / Griekse yoghurt met mosterd en kruiden naar keuze
– Volkoren brood met gezond beleg, bijvoorbeeld: kalkoenfilet of hüttenkäse met tomaat of paprika.

Tips voor gezond eten - recepten - Snowrepublic wintersport
Tips voor gezond eten – recepten – Snowrepublic wintersport

6. Water

Drink voldoende water, want dit zorgt voor een goede stofwisseling. Doe je dit niet, dan vermindert je concentratie en fitheid en mogelijk krijg je zelfs hoofdpijn. Uiteraard is water veel beter om te nemen dan frisdrank, maar dat wist je vast al.

7. Beweeg tijdens de stops

Ga bij elke stop een rondje wandelen, trap een balletje, speel tikkertje of doe iets anders wat je leuk vindt. Even de benen strekken is gewoon verstandig!

Relevante artikelen

Neem dekens en extra eten en drinken mee in de auto

Zo monteer je sneeuwkettingen snel en eenvoudig

 


Volg ons ook op Facebook en Instagram


 

Trefwoorden: snowrepublic, mountainreporters, wintersport, skiën, skiën, snowboard, snowboarden, tips, beste, snow, sneeuw, winter, voorjaarsvakantie, eten, gezond, snacks, recept, recepten

advertentie
Ski Safari