We gaan beginnen: 7 seizoensopeningen waar je bij wilt zijn! 

Voor aanstaand weekend wordt er in SalzburgerLand de nodige sneeuwval voorspeld, op sommige plaatsen misschien wel een meter. Dat komt goed uit, want het winterseizoen gaat in de komende weken officieel van start. In de meeste plaatsen wordt om die reden een openingsevent georganiseerd. Pak je agenda erbij want we zetten 7 gave seizoensopeningen in Salzburgerland voor je op een rij!

1. WOW Glacier Love Festival in Zell am See-Kaprun: 8-10 november

Spectaculaire opening waarbij de Kitzsteinhorn en het centrum van Kaprun door optredens van veel DJ’s in een grote party-zone veranderen. Onder andere onze “eigen” Sunnery James en Ryan Marciano treden hierbij op! Maar je kunt natuurlijk ook gewoon komen skiën. Meer info: www.zellamsee-kaprun.com, www.kitzsteinhorn.at, www.wowglacierlove.at

2. Seizoenstart in Obertauern: 28 november tot 1 december

Op 30 november wordt in deze hoogst gelegen wintersportplaats van SalzburgerLand op 1.740 meter hoog het seizoen geopend. Laat de wintersport maar beginnen! Check www.obertauern.com voor meer info.

3. Opening 3K K-ONNECTION in Kaprun: 30 november

We schreven er al eerder over, want het is één van de grootste innovaties van dit winterseizoen in SalzburgerLand: de nieuwe verbinding tussen Kaprun via de Maiskogel naar de Kitzsteinhorn. 30 november wordt ie officieel geopend! Info: www.kitzsteinhorn.at

De 3K en de K-onnection die Kaprun verbindt met de gletsjer. Bron: Kitzsteinhorn.at

4. BERGFESTival in Saalbach Hinterglemm: 6 tot 8 december (en 12-15 december):

Nog een terugekerende seizoensopening in Salzburgerland: het BERGFEStival. Overdag skiën, s ‘avonds feesten! Een week later, van 12 tot 15 december is het hier weer raak met het ‘Rave on Snow’ festival – vooral elektronische dance muziek met meer dan 80 DJ’s. Info is te vinden op www.saalbach.com en www.berg-festival.com.

Check hier het BERGFESTival van 2018:

5. Start van het winterseizoen op de Schmittenhöhe in Zell am See: 7 december

De nieuwe zellamseeXpress die de Schmittenhöhe in Zell am See met het Glemmtal in het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn verbindt, is een goede reden voor een feestje! Meer informatie vind je op www.zellamsee-kaprun.com en www.schmitten.at.

6. Start Up 20 in Flachau: 13-15 december

Live muziek, DJ’s en natuurlijk de pistes die opengaan in dé plaats voor après-ski liefhebbers. Je kunt trouwens ook allerlei funsporten uitproberen en de berghutten bezoeken. Check voor meer info www.flachau.com.

7. Grand Opening Sound & Snow in Gastein: 14 december

Veel bekende rappers bij de opening in Gastein dit jaar. Het podium staat naast de Schlossalmbahn in Bad Hofgastein, dus dit event is ideaal te combineren met je eerste pistekilometers van dit seizoen! www.gastein.com


Check voor het overzicht ook www.salzburgerland.com!


Hoofdfoto: Salzburgerland.com

Lees ook:

(Visited 86 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.