Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

7 podcasts over wintersport

Door Patricia Christiani | Hoofdfoto: Unsplash

Wachten…we wachten tot we op wintersport kunnen. Om het wachten iets te verzachten en de verveling tegen te gaan, hebben we 7 Nederlands- en Engelstalige podcasts over wintersport op een rijtje gezet. 

Wat is een podcast?

Een podcast is een soort radio-programma dat je altijd en overal kunt beluisteren. Dit doe je door de podcastaflevering te downloaden of streamen. De term podcast is dan ook een samentrekking van iPod en broadcast (Engels voor ‘uitzenden’). Een podcast kun je overal en altijd luisteren, waar jij maar wilt: tijdens het sporten, thuis op de bank, in de auto of in de trein of tijdens het koken of klussen.

1. Wintersport Podcast

De enige Nederlandstalige podcast met recente uitzendingen in dit rijtje. In de Wintersport Podcast van wintersport.nl word je wekelijks een half uur lang bijgepraat over de mooiste bijzaak van het leven: wintersport! Ze bespreken de ontwikkelingen, trends en populaire topics. Deze podcast is o.a. te vinden op Spotify, Apple Podcasts en Soundcloud.

2. The Ski Instructor Podcast

In The Ski Instructor podcast vind je interviews met interessante en innovatieve skileraren en eigenaren van skischolen. O.a. via Apple en Podbean.

Bron: Pixabay

3. Next Level Skiing

Voor iedereen die niet naast een skipiste woont en toch beter wil worden op de latten, is Next Level Skiing een uitkomst. Deze podcast is erop gericht om van jou een betere skiër te maken. Tips en tricks die je op de piste in de praktijk kunt brengen.

4. The Ski Podcast

“Because knowledge is power”, zegt de pay-off, dus dat belooft aardig wat goeds. Deze podcast wordt gemaakt door de Engelse Iain Martin, die elke uitzending een gast ontvangt om over alles over skiën, snowboarden en wintersportnieuws te bespreken. The Ski Podcast is o.a. te vinden op Spotify.

5. The Avalanche Podcast

Misschien wel de meest leerzame van het rijtje. In deze podcast leer je alles over lawines. Op een makkelijke en toegankelijke manier wordt uitgelegd wat lawines zijn, worden verschillende cases besproken, wordt menselijk gedrag geanalyseerd en wordt ook verteld waarom je 2x na zou moeten denken voor je offpiste gaat. Te vinden op o.a. Soundcloud en Apple.

Bron Unsplash

6. Low Pressure Podcast

Met meer dan 89 afleveringen hoef je je bij deze podcast voorlopig niet meer te vervelen. Mike Warner praat met de beste skiers van de wereld, maar deelt ook zijn kennis en nieuwtjes met je. Deze is te vinden op o.a. Apple, Google Play en Spotify.

7. The Not Snowboarding Podcast

Laat je niet misleiden door de naam, deze podcast gaat juist over snowboarden. Maar gaat verder dan alleen Face Shots en Triple corks. Van snowboardbedrijven via sterke verhalen tot aan voeding: deze podcast bespreekt het allemaal. O.a. via Apple en Soundcloud.

Nog andere podcasts?

Heb jij nog een leuke aanvulling op deze lijst? Laat het ons dan weten!

Hoofdfoto: Pixabay

Anderen lazen ook:

– 11 vreemde gewoontes die alleen wintersporters hebben
– 10 epische momenten tijdens de heenreis op wintersport
– 9 vreemde plekken in de wereld waar je kunt skiën

(Visited 295 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer