Dat Val Thorens een skigebied is dat voortdurend aan de weg timmert is niet echt nieuws. Toch hebben ze ook dit jaar weer een keur aan noviteiten. Een kleine greep uit het aanbod.

1. VEILIGHEID

HET SYSTEEM GENDLOC
Dit systeem maakt het mogelijk om skiërs te lokaliseren die een beroep doen op de hulpdiensten, zonder te weten waar ze zich bevinden. De skiërs worden getraceerd dankzij een signaal dat uitgezonden wordt door hun smartphone of door een foto te sturen van het hen omringende landschap. De hulpdiensten zijn dan ook sneller ter plaatse dankzij deze realtime informatie.

GEÏNTEGREERDE GPS-TAGS
Iedere hulpverlener heeft nu bovendien een GPS-tag in zijn uitrusting. Een zeer efficiënt middel om bij een hulpoproep de dichtstbijzijnde hulpverlener naar het betroffen gebied te sturen. Reactievermogen en efficiëntie zijn de sleutelwoorden van deze nieuwe innovatie.

Sitting in the snow
In deze positie kan je weinig gebeuren. Maar wat als het fout gaat?

2. Club House Val Thorens

Voor het tweede jaar sinds zijn oprichting, biedt de Club de dienst van een Personal Guest Manager aan, om ieder lid een persoonlijke ontvangst op maat te bieden. De leden worden tevens verwelkomd in een bijzondere VIP ruimte in het hart van het skigebied: het Val Thorens Club House!

dit is de ontmoetingsplek voor leden van de Club

Deze bestaat uit een omgebouwde cabine van een pistenbully welke gedecoreerd is door de beroemde Franse graffiti kunstenaars Pupa en Emma, en dit is de ontmoetingsplek voor leden van de Club (inwinnen van informatie, ontmoetingsplek voor activiteiten, VIP ontvangst, speciale evenementen). De ledenkaart voor de Club Val Thorens is verkrijgbaar bij een van de 10 distributiepunten van het skigebied en kan online geactiveerd worden op www.valthorens.com.

3. PASHMINA 5* WELZIJNSPROGRAMMA

In de ochtend worden de gasten uitgenodigd voor een gebalanceerd en gevarieerd ontbijtbuffet met een melkbar die verschillende soorten melk aanbiedt inclusief soya-, rijst- en kokosnootmelk, musli boordevol energie en verkwikkende en ontspannende thee. Het programma gaat verder in de healthy bar van het zwembad met een selectie aan vitaminerijke vruchtensappen die een magische en ontspannende werking op het lichaam hebben. Deze winter heeft het hotel een fitness- en welzijnscoach die gedurende het gehele seizoen activiteiten voor de gasten van het hotel organiseert: yogalessen, toerski sessies etc.

Spa by L'Occitane
Wellness en relaxen staan centraal in dit programma en gaan hand in hand met fitness en welzijn.

4. ZEN YOGI PASS

Neem voordat je de piste op gaat deel aan een warm-up sessie van Anita. Deze sessie is gebaseerd op yoga technieken. Iedere dag staat er 30 minuten aan pranayama, strekoefeningen en meditatie op het programma nog voordat de pistes openen.

Zen, Zen, Zen Foto yoga outdoor
Zen, Zen, Zen

De sessie vindt plaats op de Place Caron, met skischoenen aan de voeten en gebruik van skistokken. Een speciaal programma dat ontwikkeld is om uw lichaam voor te bereiden op een skidag. Iedere dag behalve zaterdag van 08:00 tot 08:30 uur. Prijs: 5€

5. EEN PISTE VOOR TOERSKIËRS

EEN PISTE VOOR TOERSKIËRS TER HERINNERING AAN DE PIONIERSGEEST VAN VAL THORENS. PISTE « LA CAMILLE »
Dit parcours dat in het dorp start is een eerbetoon aan Camille Rey, berggids en bovenal een grote naam in de geschiedenis van Val Thorens. De tocht bestaat uit een lichte beklimming en is een onderdompeling in het landschap waar Camille zo van hield. Archieffoto’s van de bouw van het skigebied in 1971 tot aan vandaag, verhalen en anekdotes van de eerste bewoners en reddingsverhalen markeren de route. Toegang tot het parcours is gratis en de piste is geopend tijdens de openingstijden van het skigebied.
Sector Plein Sud 1,5 kilometer, 280 meter hoogteverschil.

Tourskiën Val Thorens
Tourskiën Val Thorens

6. EEN NIEUWE BLAUWE ROUTE IN DE ZON

LA CORNICHE, een vierde blauwe piste wordt geopend in de sector Plein Sud, welke een verbinding vormt met het hoger gelegen deel van het skidorp via een prachtige route met panorama uitzicht over het dorp Val Thorens. Deze piste, die vooral aan het einde van de dag druk bezocht is door skiërs die terugkeren uit de Trois Vallées, maakt het nog gemakkelijker voor skiërs om terug te keren naar het hoger gelegen deel van het skidorp.

7. EEN CABINELIFT IN HET GEBIED MORAINE

De SETAM, de maatschappij van de skiliften van Val Thorens, investeert dit jaar 14 miljoen euro om nog meer comfort te kunnen bieden aan skiërs en vervangt deze winter de stoeltjeslift van Moraine door een cabinelift. De cabines met 10 zitplaatsen zorgen ervoor dat je gemakkelijk en veilig kan instappen, in dit populaire gebied voor skiërs van alle niveaus. De pistes die aangedaan worden door de skilift van Moraine zijn ideaal voor beginners die bovendien even kunnen uitrusten in de warmte van de cabines tijdens de rit.

Aanrader

Ik was al diverse malen in Val Thorens en een absolute aanrader is de mega Tyrolienne, dit is een geweldige zippline. Ook je ski’s gaan gewoon mee!

La Tyrolienne, mega zippline
La Tyrolienne, mega zippline

Lees hier alle artikelen over Val Thorens


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer