Het wintersportseizoen is nog niet voorbij! Sterker nog, we hebben dit jaar lang op sneeuw moeten wachten, dus een lekkere wintersport zo richting de lente is wat ons betreft een absolute aanrader. Nendaz in het Zwitserse 4 Vallées is daarvoor een geweldige bestemming. Weten waarom? We hebben zes redenen voor je op een rij gezet. Waar wacht je nog op?

Heerlijk skiën in de zon

1. Nendaz ligt in het hart van het grootste skigebied van Zwitserland

Met stip op één: het geweldige skigebied! Nendaz ligt in het hart van een van de grootste skigebieden van Europa, de 4 Vallées. Ruim 400 kilometer aan pistes en allemaal tussen de 1.300 en 3.330 meter liggen op je te wachten.

Met zoveel kilometers zijn er bovendien geschikte afdalingen voor iedereen. Ongeveer een derde is blauw en daarmee geschikt voor beginners, maar ook voor gezinnen met kinderen. Ruim de helft is rood, waarmee meer gevorderde skiërs prachtige tochten kunnen maken. De rest van de pistes tenslotte is zwart, waardoor er ontzettend veel uitdaging te vinden is voor de echte cracks.

De pistes liggen er prachtig bij. Foto: Etienne Bornet

2. Sneeuwzekerheid tot half april

Nendaz is door de ligging en de hoogte heerlijk sneeuwzeker. Geen wonder dat het skiseizoen al in november wordt afgetrapt en vervolgens doorloopt tot eind april. Bovendien nodigt de prachtig witte omgeving je uit om op andere manieren van de sneeuw te genieten. Bijvoorbeeld door een mooie sneeuwschoenwandeling te maken.

Skiënd het voorjaar in. Foto: Etienne Bornet

3. Veilig freeriden in de ‘safe freeride zones’

Freeriden geeft een gevoel van ultieme vrijheid. Maar het is zeker niet zonder risico’s. Wil je freeriden, maar dan op een veilige manier, dan zit je goed in Nendaz. Nergens anders vind je zoveel freeride zones binnen een skigebied. Deze freetracks of skiroutes zijn namelijk wel gemarkeerd, maar niet geprepareerd. Hierdoor kunnen ervaren skiërs zonder risico van de poeder genieten! Kijk op de website voor alle freeride-routes en meer informatie.

Veilig op pad in Nendaz

4. Adrenaline op de hoogste zipline van Europa

Stel je voor: je staat op 3.300 meter hoogte, waardoor je een waanzinnig panorama hebt over de Alpentoppen, zoals de Matterhorn, de Mont Blanc en de Grand Combin. Vervolgens stap je bij de Mont-Fort in het harnas van de zipline en laat je je gaan. Met een topsnelheid van boven de 100 kilometer per uur zoef je bijna anderhalve kilometer boven de gletsjer. Na een onvergetelijk avontuur eindig je 323 meter lager en heb je weer vaste grond onder je voeten. Lees meer over de zipline en boek.

Durf jij?! Foto Florian Bouvet-Fournier

5. Ga voor het eerst toerskiën

Naast freeriden is ook toerskiën een unieke belevenis. Ook dat kun je veilig uitproberen in Nendaz. De vijf Tracks bieden een perfecte combinatie van poedersneeuw en contact met de natuur. Dankzij de verschillende niveaus zit er voor iedereen een geschikte route tussen. Sterker nog, je kunt hier meer ervaring opdoen als je steeds een wat uitdagendere route kiest, of je nou een beginner of een skitourexpert bent. Onze tip: volg een paar lessen!

Toerskiën kun je geweldig leren in Nendaz

6. Ontspan in Spa des Bisses

Je batterijen weer opladen in de heerlijke omgeving? Dat kan bij Spa des Bisses. De spa is op verschillende niveaus gebouwd, wat je doet denken aan de natuurlijke omgeving van de regio, met een ‘bisse’ (irrigatiekanaal) die daardoorheen loopt. De spa heeft alles wat je nodig hebt om te ontspannen: een buitenzwembad, sauna, jacuzzi, stoombad, zoutgrot, ijsgrot, Kneipp-gedeelte, kindergedeelte, drijvend zwembad, fitnesscentrum, behandelkamers en twee privéspa’s met sauna, stoombad, jacuzzi en een eigen wintertuin.

Genieten in Spa des Bisses. Foto: Hôtel Nendaz 4 Vallées

Meer over Nendaz in 4 Vallées

Het prachtige Nendaz ligt in het hart van Wallis in Zwitserland op een plateau dat uitkijkt over de vlakte van de Rhône en natuurlijk over de toppen van de Alpen. Deze geweldige locatie maakt het een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke wintersport in het 4 Vallées-gebied met ruim 400 kilometer piste. Kom je ook?

Lees meer over de heerlijke wintersportbestemming Nendaz