Je kent het wel: je staat ’s ochtends fris en fruitig op tijdens je wintersport. Je doet je kast (of koffer) open, je kijkt naar buiten en dan stel je je zelf de vragen: wat moet ik aan vandaag? Je gaat even op het balkon staan om te voelen hoe koud het is. Maar dat is niet (altijd) representatief van hoe het op de piste of boven op de berg is. Dus: twijfel, twijfel, twijfel. Je wilt het immers niet te koud hebben op de piste, maar ook niet te warm. Wij verzamelden vijf vragen die er dan bij je op komen. Herken jij ze?

#1 Wel of geen thermo aan?

Deze vraag staat niet voor niets op nummer 1. Het is dé vraag die ik mijzelf altijd stel: doe ik wel of geen thermokleding aan. En doe ik dan alleen een thermobroek onder mijn skibroek, of ook een thermoshirt. Of juist andersom. Ik wil het niet te koud hebben, maar ook niet te warm. Tja….

#2 Wel of geen buff of sjaal?

Of je bescherming voor je hals en nek moet dragen is eigenlijk geen vraag. Wél of dat dat moet geschieden met een sjaal of een buff. Of misschien wel allebei als het heel koud is.

#3 Wel of geen (extra) laagjes?

Laagjes dragen zorgt ervoor dat de lucht tussen de lagen door je lichaam worden verwarmd en geeft dus extra warmte. Altijd handig! Maar ja, hoeveel dan? En waar moeten die laagjes uit bestaan? Een t-shirt met lange mouwen. Of juist niet? Of een extra trui? Of een extra jasje. Vragen, vragen, vragen. Weet jij het?

#4 Wel of geen zonnebril?

Deze vraag is wellicht niet voor iedereen herkenbaar. Ik board niet graag met een goggle of zonnebril, want ik heb toch echt het beste zicht zonder iets. Maar ja, om niet sneeuwblind te worden of om mijn ogen te beschermen tegen zon, kou en wind moet ik toch iets. Dus dan is de eeuwige vraag: doe ik een zonnebril op of mijn goggle. Natuurlijk is deze vraag makkelijk op te lossen door mijn zonnebril gewoon mee te nemen en op te doen als het nodig is.

#5 Wel of geen rugzak mee?

Maar ja, waar láát je die zonnebril dan? In een zak in je jas of in een rugzak(je). En wat stop je daar verder dan in? Wellicht iets te eten of te drinken. Of zonnebrand of lipbescherming. Ik neem wel vaak een rugzak mee; ook om te veel aangetrokken kleding in te doen als ik het warm heb. Maar ja, zo’n ding is ook weer erg onhandig in de stoeltjeslift. Dus wat doen je dan….

Heb jij nog meer vragen die je jezelf stelt tijdens het aankleden? Laat ’t gerust weten, dan zetten we ze er bij!

Hoofdfoto: Saskia Smulders

Anderen lazen ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer