Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Begin of ben jij deze winter begonnen met snowboarden? Wij wensen je heel veel plezier. Om je wintersport nog leuker te maken, hieronder 5 tips voor jou!

1. Neem waterdichte handschoenen mee

Je zal waarschijnlijk meerdere malen vallen en dat is helemaal niet erg. Echter als beginnende snowboarder zitten je handen dan wel vaak in de sneeuw en dan zijn waterdichte handschoenen een echte must. Extra tip: Handschoenen tussendoor niet uitdoen! Ze worden namelijk alleen maar natter van binnen als je dit doet!

Extra tip: Handschoenen tussendoor niet uitdoen!

2. Neem Les

Neem vooral een beginnerles. Als je iets namelijk eenmaal fout aanleert is dit zoveel moeilijker om dit weer af te leren. Daarnaast is een les alleen maar gezellig en leer je het snowboarden in no time!

Daarnaast weet een leraar precies wat je wel en niet aankan. Zo kan jij onbezorgd snowboarden. Daarnaast zijn ook alle andere wintersporters je dankbaar, niemand wil toch naast een ongecontroleerd projectiel op een rode piste staan. Eerst oefenenen!

Verzamelen voor de les © Foto: Veronica Kei, Unplash

3.  Leun op je voorste been

Je staat bovenaan de piste en dat is natuurlijk spannend genoeg. Echter betekent dat niet dat je nu naar achteren moet gaan leunen, want dan wordt het sturen veel lastiger. Probeer op je voorste been te leunen, dan komen de bochtjes veel sneller!

4. Op een sleeplift ga je niet zitten

Dit lijkt zo logisch voor de ervaren wintersporten, maar als beginnend sporter heb je zo’n lift misschien nog nooit gezien. Maar als beginnende snowboarder zou ik deze lift een beetje vermijden, want dit zijn niet de makkelijkste liften als je de balans op je board nog zoekt!

Sleeplift beginnende snowboarder
In de sleeplift ©Foto: Pixabay

5.  Luister naar advies, maar ook naar jezelf

Advies kan heel nuttig zijn. Ervaren wintersporters zijn ook allemaal beginners geweest en kunnen goed advies geven. Echter voor menig wintersporter is de beginfase alweer een tijd achter zich en is het lastiger zich te verplaatsen in jou als beginner. Een ‘dat kun je wel’ kan soms meer schade aanrichten dan brengen. Luister daarom ook goed naar jezelf, jij weet wat je wel en niet wilt/kunt. Die rode piste komt nog wel.

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer