advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Je hebt ’t vast meegekregen: het wordt koud, bitterkoud. Ga jij dus volgende week tijdens de krokusvakantie op wintersport dan moet je je voorbereiden op extreme kou. Hoe je je daartegen kunt wapenen vertellen we je in dit artikel.

#1 Draag thermokleding

Eigenlijk een dooddoener, want dat wist je natuurlijk allang. Maar toch is ’t een belangrijke tip. De thermokleding zorgt ervoor dat de warmte van je lijf tussen het laagje van je lichaam en je kleding blijft. Draag thermo base layers op je benen en op je bovenlijf. Lees ook over de voordelen van Merino thermokleding.

#2 Koop handwarmers

Je weet wel, van die dingen die warm worden als je ze openmaakt. Onmisbaar bij deze extreme kou en ze kosten geen drol. Ook Zippo heeft een geweldige op benzine brandende handenwarmer.

Je kunt deze handenwarmers trouwens ook gebruiken als voetenwarmers.

#3 Draag een muts

Een muts zorgt ervoor dat je geen warme verliest via je hoofd. Ga je naar buiten? Doe dan gewoon een muts op. En ja, je haar gaat er raar van zitten, maar het beschermt je wel goed tegen de kou. Een buff is ook onmisbaar om je nek lekker warm te houden. Bovendien kun je de buff over je kin doen zodat dat gedeelte lekker warm blijft.

#4 Draag een skimasker

Ik geef toe: het ziet er niet uit, maar zo’n skimasker is wél heel warm. Kopen en dragen dus. Je hebt ze in alle soorten en maten, kijk ook maar eens op balaclava-shop.com

Credits: www.balaclava-shop.com

#5 Draag laagjes

Het is aan te raden om meerdere lagen kleding te dragen. Begin met een isolerende laag als basis. Draag geen katoen, want katoen houdt vocht vast. Daarover heen draag je een warme laag: fleece, wol of iets anders warms. De derde laag is ademend en kan bijvoorbeeld van GoreTex zijn gemaakt.

#6 Eet en drink genoeg

Als het koud is moet je lijf harder werken om op temperatuur te blijven. Eet en drink (geen alcohol!) voldoende en zorg dat je maag gevuld blijft. Het drinken van water zorgt ervoor dat je bloed niet stroperig wordt. Drink geen alcohol, want dat zorgt juist ervoor dat je nog sneller afkoelt.

#7 Draag wanten

Natuurlijk draag je tijdens de wintersport handschoenen, maar eigenlijk kun je beter wanten dragen. Het dragen van wanten zorgt ervoor dat je vingers elkaar warm houden. Ik zou je willen aanraden om trouwens altijd een paar reserve handschoenen of wanten mee te nemen.

#8 Verander je mindset

’t Klinkt een beetje zweverig, maar het is wel een feit. Als je steeds tegen jezelf zegt: ik heb ’t koud, ik heb ’t kou dan krijg je ’t alleen maar kouder. Probeer je te ontspannen. Dat zorgt ervoor dat de doorbloeding van je lijf beter wordt.

#9 Zorg voor je huid

Ook al is het bitterkoud, toch moet je voldoende smeren. Zorg voor goede zonnebrandcrème met een hoge factor. Vergeet ook je lippen niet in te smeren met een vette lippenbalsem.

Huidverzorging tijdens de wintersport

 

advertentie