Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het blijft een vreemd fenomeen, waarom kiezen de meesten onder ons toch altijd voor skigebieden waar het zo verschrikkelijk druk is? De ergernis begint al vaak op de route naar je geliefde skidorp toe, wij gingen eens op onderzoek uit en vonden de volgende vijf skidorpen waar je nog echt rust kunt vinden.

#1. Les Marécottes in Zwitserland

Dit dorpje ligt in een vergeten hoekje tussen het Zwitserse deel van Portes du Soleil en het Franse Chamonix. Het ligt in de Vallée du Trient met een doodlopende autoweg. Er rijdt wel een bergtrein, deze gaat verder naar Vallorcine waar je skipas ook geldig is. Het gebied is niet voor kilometervreters, 25 kilometer pistes en uiteraard een paar skiliften. Verder kun je de Alpendierentuin hier bezoeken. Wil je tourskiën? Dan zit je hier ook goed, berggidsen nemen je graag mee het hooggebergte in. 

#2. Tauplitz in Oostenrijk

Ooit was Tauplitz bij Bad Mitterndorf samen met St. Anton de top van de wintersport. Na een paar jaar van stil staan stond er een nieuwe generatie managers op die weer gingen investeren. Na een crowdfundingsactie werden er in het plaatsJe Loser sneeuwkanonnen aangeschaft. Hierdoor ontstonden er twee knusse skigebieden die vooral geschikt zijn voor families.

Tauplitz

#3. Gitschberg-Jochtal in Italië

Zuid-Tirol is erg populair de laatste jaren. Je kunt er heerlijk skiën, genieten van overheerlijke Italiaanse maaltijden en top sfeer. De Sella Ronda is heel bekend en erg leuk om te skiën, spreek ik uit eigen ervaring. Maar het minder bekende Gitschberg – Jochtal nodigt ook echt uit om eens je wintersport door te brengen. Heel praktisch gelegen met 50 kilometer pistes en vooral gelegen in de zon. Heerlijk rustig zonder de drukte van de veel al bekendere skidorpen in de Dolomieten.


Bekijk hier het videoverslag dat Ilse maakt over Gitschberg-Jochtal


#4. Arêches Beaufort in Frankrijk

Misschien hebben jullie er wel van gehoord, de Pierra Menta. Dit is een bekende wedstrijd voor toerskiërs. Ze rennen op hun lichte ski’s met vellen eronder de hoge Grand Mont op om vervolgens in hoog tempo weer naar beneden te skiën. Fantastische wedstrijd, maar hectisch. Wil je minder drukte om je heen, ga dan naar Arèsches-Beaufort. Een pittoresk skidorp met 12 skiliften en 37 kilometer aan verschillende leuke pistes.

Arèsches-Beaufort

#5. Innsbruck Nordkette in Oostenrijk

Innsbruck is de hoofdstad van Tirol, een hele mooie bruisende stad. Er liggen verschillende skigebieden omheen zoals Stubai en Kühtai. Maar wij zoeken de rust dus komen uit op de Nordkette. Je neemt de futuristische Hungerburgbahn, twee gondels en twee stoeltjesliften verbinden samen 15 kilometer zeer steile pistes. Je vindt er maar één korte blauwe piste, deze is gelegen naast de professionele halfpipe.

Veel plezier!!

Bewaren

Bewaren

(Visited 1.283 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer