Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Wanneer je nu naar buiten kijkt en de blaadjes van de boom ziet vallen kun je daar nog wel eens wat melancholiek van worden. Gelukkig hoeven we tegenwoordig niet meer te wachten tot december om te gaan skiën, maar kun je nu al de pistes gaan verkennen in verschillende (gletsjer) skigebieden. Wij geven je een aantal redenen op om je biezen te pakken en deze herfst niet op bladeren te lopen maar op sneeuw!

Chamonix
Chamonix – Mont Blanc

#1. Je hebt alle ruimte op de pistes

Heerlijk toch dat je de hele piste kunt gebruiken om bijvoorbeeld te carven? Geen skischool klasjes waar je je omheen moet manoeuvreren. Geen wachtrijen bij de skiliften en alle ruimte op het beste plekje in de zon op het terras tijdens je lunch. 

#2. De skipassen zijn goedkoper

Wij weten allemaal dat de prijzen van de skipassen in het hoogseizoen erg hoog zijn (lees hier over de skipas-prijzen van dit seizoen). In de herfst liggen die uiteraard een stuk lager, het hele skigebied is vaak nog niet in gebruik in deze tijd van het jaar. Dat is ook de reden dat er vaak mooie kortingen zijn.

#3. De dagen zijn nog zo lekker lang

Zo fijn dat je aan het einde van je skidag nog even heerlijk in het zonnetje kunt na borrelen. Geeft je toch nog even wat meer energie dan de korte dagen die we kennen van de echte wintermaanden.

#4. Voel je eens een local

Dit is dé tijd van het jaar om eens goed in contact te komen met de plaatselijke bevolking. Zij gebruiken deze periode ook om in alle rust de dagen op de piste door te brengen en vinden het heerlijk om eens niet te worden overspoeld door hordes toeristen.

#5. De nieuwste modellen ski’s huren

Toch ook wel een groot voordeel hoor, om in de herfst de mogelijkheid te hebben om op de nieuwste modellen te gaan skiën.

Elan Ski's
Test bijvoorbeeld de nieuwste ski’s van topmerk Elan

De skiverhuurders hebben tijd genoeg voor je en delen met liefde de voor- en nadelen van de ene of de andere ski. Kies maar uit, je krijgt ze zeker mee!Zelf zijn wij vanaf 9 november op de Stubaier Gletsjer. Wanneer ga jij weer de sneeuw in?


Bewaren

Bewaren

(Visited 278 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer