Wanneer je nu naar buiten kijkt en de blaadjes van de boom ziet vallen kun je daar nog wel eens wat melancholiek van worden. Gelukkig hoeven we tegenwoordig niet meer te wachten tot december om te gaan skiën, maar kun je nu al de pistes gaan verkennen in verschillende (gletsjer) skigebieden. Wij geven je een aantal redenen op om je biezen te pakken en deze herfst niet op bladeren te lopen maar op sneeuw!

Chamonix
Chamonix – Mont Blanc

#1. Je hebt alle ruimte op de pistes

Heerlijk toch dat je de hele piste kunt gebruiken om bijvoorbeeld te carven? Geen skischool klasjes waar je je omheen moet manoeuvreren. Geen wachtrijen bij de skiliften en alle ruimte op het beste plekje in de zon op het terras tijdens je lunch.

#2. De skipassen zijn goedkoper

Wij weten allemaal dat de prijzen van de skipassen in het hoogseizoen erg hoog zijn (lees hier over de skipas-prijzen van dit seizoen). In de herfst liggen die uiteraard een stuk lager, het hele skigebied is vaak nog niet in gebruik in deze tijd van het jaar. Dat is ook de reden dat er vaak mooie kortingen zijn.

#3. De dagen zijn nog zo lekker lang

Zo fijn dat je aan het einde van je skidag nog even heerlijk in het zonnetje kunt na borrelen. Geeft je toch nog even wat meer energie dan de korte dagen die we kennen van de echte wintermaanden.

#4. Voel je eens een local

Dit is dé tijd van het jaar om eens goed in contact te komen met de plaatselijke bevolking. Zij gebruiken deze periode ook om in alle rust de dagen op de piste door te brengen en vinden het heerlijk om eens niet te worden overspoeld door hordes toeristen.

#5. De nieuwste modellen ski’s huren

Toch ook wel een groot voordeel hoor, om in de herfst de mogelijkheid te hebben om op de nieuwste modellen te gaan skiën.

Elan Ski's
Test bijvoorbeeld de nieuwste ski’s van topmerk Elan

De skiverhuurders hebben tijd genoeg voor je en delen met liefde de voor- en nadelen van de ene of de andere ski. Kies maar uit, je krijgt ze zeker mee!Zelf zijn wij vanaf 9 november op de Stubaier Gletsjer. Wanneer ga jij weer de sneeuw in?


Bewaren

Bewaren

(Visited 251 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.