Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vijf redenen om terug te keren naar hetzelfde skigebied

Door Tessa Kramer

Menig wintersporter kiest elk jaar een ander gebied, maar er zijn ook zeker heel veel voordelen om naar hetzelfde gebied terug te gaan. Hieronder vind je 5 redenen waarom terugkeren naar hetzelfde gebied een goed idee is.

1. Skischolen

Als de kids in een ski of snowboard klasje gaan en de school van vorig jaar zo’n groot succes was, waarom zou je dan willen wisselen? Makkelijk te vinden en de kinderen hebben het super naar hun zin! Scheelt weer zoektijd, die tijd kan jij dus gewoon op de piste doorbrengen!

Scheelt weer zoektijd, die tijd kan jij dus gewoon op de piste doorbrengen!

2. Bars & après-ski

Zeg nou zelf, na een dagje intensief wintersporten is wil je toch niet meer op zoek, maar gewoon direct naar de meest gezellige après-ski. In een nieuw gebied moet je weer opnieuw opzoek naar de beste après-ski en bars, maar jij weet ze vanaf dag één gewoon al te vinden!

Copyright: © Saalbach

3. Bekende pistes

Doordat jij de pistes al kent hoef je niet moeilijk te doen met pistekaarten. Ook kan je nog langere toertochten doen, want jij weet alle pistes toch gewoon al uit je hoofd. Zelfs de tussendoor weggetjes zijn voor jou geen geheim! Let’s go!

Roep een naam van een berghut en iedereen weet gelijk waar je het over hebt

Daarnaast afspreken met vrienden of familie (voor lunch?) is nog makkelijker. Roep een naam van een berghut en iedereen weet gelijk waar je het over hebt.

Berghut op de piste
Berghut op de piste ©Foto: Pietro de Grandi, Unsplash

4. Home sweet home

Eenmaal aangekomen op bestemming voelt het als thuiskomen. Jij weet exact wat de beste supermarkt is en waar je de lekkerste broodjes haalt. Een keer uit eten, dat doe je natuurlijk bij dat ene restaurant. En om het helemaal af te maken je Wi-Fi connect automatisch!

En om het helemaal af te maken je Wi-Fi connect automatisch!

5. Verwachtingen

Je weet wat je kunt verwachten en dus wordt je niet makkelijk teleurgesteld.  Je bent bekend met hoe druk het is in het gebied, de mensen in het gebied en de lokale etenstentjes.

Piste uitzicht
Uitzicht op de piste ©Foto: Tessa Kramer
(Visited 427 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer