Vijf redenen om terug te keren naar hetzelfde skigebied

Door Tessa Kramer

Menig wintersporter kiest elk jaar een ander gebied, maar er zijn ook zeker heel veel voordelen om naar hetzelfde gebied terug te gaan. Hieronder vind je 5 redenen waarom terugkeren naar hetzelfde gebied een goed idee is.

1. Skischolen

Als de kids in een ski of snowboard klasje gaan en de school van vorig jaar zo’n groot succes was, waarom zou je dan willen wisselen? Makkelijk te vinden en de kinderen hebben het super naar hun zin! Scheelt weer zoektijd, die tijd kan jij dus gewoon op de piste doorbrengen!

Scheelt weer zoektijd, die tijd kan jij dus gewoon op de piste doorbrengen!

2. Bars & après-ski

Zeg nou zelf, na een dagje intensief wintersporten is wil je toch niet meer op zoek, maar gewoon direct naar de meest gezellige après-ski. In een nieuw gebied moet je weer opnieuw opzoek naar de beste après-ski en bars, maar jij weet ze vanaf dag één gewoon al te vinden!

Copyright: © Saalbach

3. Bekende pistes

Doordat jij de pistes al kent hoef je niet moeilijk te doen met pistekaarten. Ook kan je nog langere toertochten doen, want jij weet alle pistes toch gewoon al uit je hoofd. Zelfs de tussendoor weggetjes zijn voor jou geen geheim! Let’s go!

Roep een naam van een berghut en iedereen weet gelijk waar je het over hebt

Daarnaast afspreken met vrienden of familie (voor lunch?) is nog makkelijker. Roep een naam van een berghut en iedereen weet gelijk waar je het over hebt.

Berghut op de piste
Berghut op de piste ©Foto: Pietro de Grandi, Unsplash

4. Home sweet home

Eenmaal aangekomen op bestemming voelt het als thuiskomen. Jij weet exact wat de beste supermarkt is en waar je de lekkerste broodjes haalt. Een keer uit eten, dat doe je natuurlijk bij dat ene restaurant. En om het helemaal af te maken je Wi-Fi connect automatisch!

En om het helemaal af te maken je Wi-Fi connect automatisch!

5. Verwachtingen

Je weet wat je kunt verwachten en dus wordt je niet makkelijk teleurgesteld.  Je bent bekend met hoe druk het is in het gebied, de mensen in het gebied en de lokale etenstentjes.

Piste uitzicht
Uitzicht op de piste ©Foto: Tessa Kramer

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer