Zondag vertrek ik naar Turracher Höhe om daar met een groep reporters het skigebied te gaan verkennen. Voordat ik vertrek lees ik me even kort in om me enigszins voor te bereiden op wat komen gaat. Voor mijzelf heb ik 5 redenen gevonden om zeker naar dit gebied af te reizen.

foto: www.Turracherhöhe.at

5 sterke punten van Turracher Höhe

1# De ligging van het dorp, het ligt hoog op maar liefst 1780 meter en daardoor zeer sneeuwzeker.

2# Kindvriendelijk, de hotels liggen echt dicht bij de liften en pistes dus veel ski-in en ski-out hotels. Geen onnodig gesjouw met materialen dus.

3# Prachtige ligging midden in de natuur. Er is niet echt een dorpskern omdat het aan een bergpas is gelegen. Verder vind je er een mooi bergmeer wat het geheel een sprookjesachtige sfeer geeft.

4# Goed prijsniveau, de prijzen zijn gemiddeld te noemen. Voor een skipas van 5 dagen betaal je circa 210 euro. Niet heel laag maar dit heeft alles te maken met de hoge sneeuwzekere ligging.

5# Sportief wintersportdorp, voor de après-ski moet je hier niet zijn. Turracher Höhe is een gebied voor de sportieve vakantieganger. Naast het skiën en boarden zijn er nog tal van andere activiteiten mogelijk.

Ik ben heel benieuwd naar dit nog redelijk onbekende skigebied in Oostenrijk. Er staat een super leuk programma voor me klaar dus ik houd jullie op de hoogte van mijn ervaringen.


Lees hier over andere wintersportbestemmingen in Oostenrijk


(Visited 358 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.


 

3 Reactie op “5 redenen om naar Turracher Höhe te gaan”

 • Jeroen
  4 januari 2018 at 22:34

  wat leuk! het is echt een enorm leuk en mooi gebied. en wat apres ski betreft, bezoek der stadl bij de K-alm. En vergeet niet een kijkje te nemen bij Alpenpark Turrach met luxe vrijstaande chalets met mooi uitzicht en inhouse wellness. Dit soort chalets vind je bijna nergens anders in Oostenrijk. Veel plezier!

  • Edwin Hagenouw
   Edwin Hagenouw
   5 januari 2018 at 09:29

   Bedankt voor je reactie Jeroen!

  • Natasja Hoogstede
   Natasja van Brakel-Hoogstede
   5 januari 2018 at 19:36

   Bedankt voor je tips Jeroen! Ik ga er zeker even een kijkje nemen 🙂

Comments are closed.