Misschien is het niet het meest voor de hand liggende gezelschap om mee op wintersport te gaan, maar met je collega’s kan het super gezellig zijn om wintersport te gaan. Wij geven je vijf redenen om dit aan je baas voor te leggen. Misschien krijg je ‘m wel zover dat hij of zij het wil financieren.

#1 In plaats van de afgezaagde heisessie

We kennen ze waarschijnlijk allemaal: de heisessies. Met z’n allen weg van de dagdagelijkse beslommering en op naar de hei. Het idee is dat de omgeving je inspireert en komt tot besluiten of ideeën waar je -bij terugkomst op kantoor- mee aan de slag gaat. Natuurlijk hoeft het niet daadwerkelijk op de hei te zijn, maar kan ook een piste zijn. Zeg nou zelf van gezonde berglucht krijg je massa’s goede ideeën. Des te meer reden om een wintersportoord als alternatieve heisessie voor te leggen. Met een beetje geluk kun je er ’s avonds nog een “hijssessie” aan vast plakken :-).

#2 Vol frisse energie terug op kantoor

De gezonde berglucht zorg niet alleen voor veel inspiratie, maar het in de bergen zijn zorgt ook voor frisse energie. Die frisse energie neem je vervolgens mee naar kantoor waarna je bergen werk kunt verzetten. Goed voor de vitaliteit van je collega’s en medewerkers!

Met de opgedane energie in de bergen kun je op kantoor weer bergen werk verzetten

#3 Versterkt vertrouwensband tussen collega’s

Het samen weg zijn van het kantoor zorgt ervoor dat de onderlinge band tussen de collega’s versterkt wordt. Dat komt uiteindelijk het werk en de productiviteit weer ten goede. Daar word je baas ook weer beter van!

#4 Beweging is gezond

Op wintersport gaan betekent bewegen. Collega’s die van skiën of snowboarden houden gaan lekker de piste op. Zijn er collega’s die niet willen of kunnen skiën? Dan kunnen zij heerlijke wandelingen maken. Bewegen is goed voor je gezondheid en dus ook een goed middel tegen ziekteverzuim. Ik kan me niet voorstellen dat er een baas is die bewegen níet gezond vindt. Ook als je collega’s of medewerkers niet van skiën of snowboarden houden zijn er zat andere dingen te doen. Wat dacht je van lekker sneeuwschoenwandelen of fatbiken. Er is altijd wel iets sportiefs te doen!

Fun op de piste | Foto: Saskia Smulders

#5 Het is gewoon leuk

Als wintersporter weet je het natuurlijk: wintersporten is gewoon leuk. Je bent lekker de hele dag bezig, lekker buiten, geniet van de natuur en ’s avonds kun je met elkaar doorzakken in de après-ski of lekker de wellness in.

Wil je ook met je collega’s gaan wintersporten? Dan is een shortski misschien een goed idee!

Hoofdfoto: Saskia Smulders

Lees ook:

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer