5 manieren om anders te après skiën

Door Patricia Christiani

Kun je Sex met die Kale even niet meer aan? Heb je je buik vol van Helene Fischer, DJ Ötzi, de Snollebollekes en al die andere feestartiesten? Wil je gewoon een keer wat anders doen na een dag in de bergen? We hebben 5 tips om anders te après-skiën.

1. IJsduiken in Tignes

Het (natuurlijk) bevroren meer bij Tignes biedt de perfecte plek om ijsduiken te proberen. Hier kun je onder het ijs (dat wel 2 meter dik is) ronddobberen in een magische omgeving van ijsvormen en schaduwen. Een dikke drysuit zorgt ervoor dat je de kou niet voelt, en zeer ervaren duikers staan ​​klaar om je deze unieke onderwaterwereld te laten zien. Reporter Sabrina van Mountainreporters beschreef deze bijzondere ervaring. 

2. E-Fat biken

Heel anders après-skiën en behoorlijk in opkomst de afgelopen jaren is de Electrische Fat bike. Dit is een mountainbike met enorm dikke banden (vandaar de naam ‘Fatbike’). Met een lage bandenspanning kunnen ze op oppervlakten ‘drijven’, zo ook op sneeuw. En de E-Fatbike heeft dus ook nog eens krachtige elektrische trapondersteuning.

In bijvoorbeeld Samoëns, La PlagnePrazdelys-Sommand en Le Grand Bornand kun je na het skiën nog even dat welverdiende biertje uitstellen. Hier kun je namelijk bovenaan de gondel op je fiets stappen en in het donker afdalen over de knisperende sneeuw! 

3. Wijnen, wijnen, wijnen in Alta Badia

Wijnen, wijnen, wijnen! Het Italiaanse Alta Badia organiseert één keer per jaar een wijn skisafari. Hierbij wordt het beste van twee werelden gecombineerd. Namelijk het prachtige skiën in skigebied Dolomiti én een wijnproeverij op een hoogte van van ongeveer 2000 meter! Er worden rode, witte en mousserende wijnen van de Alto Adige geserveerd. Ook zullen er typisch Zuid-Tiroolse producten zoals kaas, spek en brood zijn.

wijn skisafari alta badia
Wijn skisafari in Alta Badia. Foto: Ilse Nijhof, snowrepublic.nl

4. Dineren in een gondel

In het skigebied Vaujany in Frankrijk kun je dineren in een gondel van de Enversin d’Oz lift. En ook in het Oostenrijkse Fiss kun je genieten van een etentje in de gondel van de Schönjochbahn.

5. Boulderen (indoor klimmen)

Nog wat energie over na een lange skidag? Ga dan eens langs bij de Boulderhal in het Oostenrijkse St Johann. Je hebt geen klimervaring nodig om hier te klimmen omdat het laag genoeg is om zonder zekering te klimmen.

anders apres-skien boulderen
Indoor klimmen. Foto: Klárka_Preislerová- CC BY SA 4.0

Hoofdfoto: Sabrina Gaudio, Mountainreporters

Lees ook:

(Visited 309 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.