We hebben de afgelopen tijd in de rubriek SKILIFTVRAGEN veel van diepgaande vragen beantwoord die in je opkomen in de tijd dat je in de skilift zit. Maar, er zijn ook altijd een paar korte en vooral vaak onbenullige gedachten of vragen die jij ook vast wel eens hebt gehad terwijl je in de skilift zat. Komt ie! Welke herken jij er en welke missen we nog?

#1 Kan ik de liftpaal met mijn stok aanraken?

Je zit in de lift een beetje te niksen. Je kijkt naar je stokken en je kijkt opzij. Daar komt nét een grote liftpaal aan. Zou je met je stok zo’n liftpaal kunnen raken?

#2 Als ik er hier uitspring dan…

Als je net met je stok wel of niet de liftpaal hebt aangeraakt komt de volgende gedachte in je op: als ik er hier uit zou springen, zou ik het dan overleven? Of zou ik dan benen breken? Of zou ik het wél overleven? Wedden dat je dit ook al eens hardop hebt uitgesproken terwijl je in de lift zat? Reporter Patricia beantwoordde deze vraag trouwens in dit artikel.

#3 Val alsjeblieft niet…

Terwijl je in de lift zit is het vaak een uitstekend moment om even je telefoon te pakken, iets uit je (rug) zak te pakken of je even beter aan te kleden. Vaak moet je daarvoor alleen even je handschoenen uit doen. Waar laat je die dingen dan (tip: maak er een touwtje of elastiekje aan zodat je ze aan je polsen kunt hangen en je ze nooit kwijt raakt)? En wat zou er gebeuren als ze wél uit de lift vallen? Kun je ze dan nog vinden? Kun je er überhaupt bij? Zo’n beetje dezelfde gedachtes kun je hebben bij je telefoon: wat gebeurt er als ie valt…

#4 Is dat net sterk genoeg?

Enfin, je hebt de paal aangeraakt, je hebt bedacht dat als je er uitspringt dat dat wellicht toch niet zo’n goed idee was en je handschoenen, telefoon en skistokken heb je nog. Dan ben je bijna boven en dan zie je daar altijd zo’n net. Vlak voordat je er uit moet. De vraag die spontaan bij je op komt: wat zou er gebeuren als ik er hier uit zou vallen of springen. Is dat net dan sterk genoeg?

#5 Gaat de beugel echt automatisch omhoog?

Veel skiliften zijn vandaag de dag uitgerust met beugels die automatisch sluiten én openen. Maar hé, wat als dat ding echt niet automatisch open gaat??

Hoofdfoto: Pixabay

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer