Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Savoie Mont Blanc de populairste skibestemming van Frankrijk. Dit gebied bestaat uit de Franse alpendepartementen Savoie en Haute Savoie. Met 115 stations, grote, onderling verbonden skigebieden (les Trois Vallées, les Portes du Soleil, Paradiski, le Grand Massif…) en een overweldigend aanbod qua verblijfsmogelijkheden en activiteiten, is Savoie Mont Blanc ook de meest populairste bestemming van wintersportliefhebbers. We kunnen wel 10 redenen bedenken waarom je juist hier je wintersport zou moeten doorbrengen maar we geven je de belangrijkste 5.

Savoie Mont Blanc
Prachtig beeld

#1 Savoie Mont Blanc = grote, onderling verbonden skigebieden volgens een onderzoek van DSF (Domaines Skiables de France) is gebleken dat de uitgestrektheid van een skigebied de belangrijkste troef is. Andere kenmerken van een top skigebied is de hoogte en de kwaliteit van de pistes. Je zit dus helemaal goed als je naar deze drie pijlers kijkt. 

#2 Savoie Mont Blanc = rijk en divers aanbod qua verblijf, van gezellige authentieke dorpjes tot grote sportcentra. Zo is er voor iedere wintersporter wel wat leuks te vinden. Wil je in een 5-sterren de luxe verblijven, het kan. Of toch liever in een gîtes of chalet? Het is er allemaal.

#3 Savoie Mont Blanc = de goedkoopste skipas ter wereld volgens een recent vergelijkend onderzoek van verschillende openbare prijsforfaits blijft de Franse skipas de goedkoopste pas ter wereld. Natuurlijk rekening houdend met de omvang van de Franse skigebieden die groter zijn dan die van andere buurlanden.(bron: DSF)

#4 Savoie Mont Blanc = wellnessgerichte après-ski is misschien wel de heerlijkste après-ski. De verschillende spa’s zijn hier verder in hun ontwikkeling dan wij gewend zijn. Laat je lichaam een lekker verwennen na een vermoeiende skidag.

#5 Savoie Mont Blanc = levenskunst & gastronomie op z’n Frans voor de echte levensgenieters onder ons. Sterrenchefs genoeg in dit gebied en een enorme opmars van bistronomie op de pistes.


Voor meer informatie verwijzen wij je naar Savoie-Mont-Blanc


Bewaren

Bewaren

(Visited 393 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer