Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Geluksmomentjes. Het leven zit er vol mee, als je er maar oog voor hebt. Ook tijdens de wintersport zijn er geluksmomentjes die je tegen kunt komen en zeker zult herkennen. Ik zet er een paar op een rijtje, maar ik ben nieuwsgierig welke geluksmomentjes jij op wintersport tegenkomt.

Geluksmomentje #1: Geen sneeuwkettingen onderweg nodig

Sneeuwkettingen. In de meeste wintersportlanden ben je verplicht om ze bij je te hebben. Maar hoe vaak heb jij ze in de praktijk nou daadwerkelijk om moeten leggen? Iedere keer dat ik zonder sneeuwkettingen op mijn plaats van bestemming ben aangekomen denk ik weer: wat fijn dat ik die krengen niet heb hoeven omleggen. 

sneeuwkettingen geluksmomentje

Geluksmomentje #2: Als de rij bij de lift meevalt

Je kent ’t wel: je gaat precies in één van de drukste weken van het seizoen op wintersport. Dan weet je dat het geheid druk is bij de liften; iets wat je dan maar gewoon moet accepteren. Wat is het dan heerlijk als je bijna de piste af bent, de rij bij de lift toch veel minder lang is dan je gedacht had en/of sneller ging dan verwacht. Heerlijk toch?

Geluksmomentje #3: Beter weer dan verwacht

Ben je zo iemand die weken vantevoren de weersites bekijkt in de hoop alleen maar Kaiserwetter te treffen? En heb jij ook talloze weerapps op je mobiel? Die je dan zeker drie keer per dag checkt en dan verzucht: getsie, vandaag wéér geen blauwe lucht. En dat je dan halverwege de ochtend eens om je heen kijkt en je tóch blauwe lucht ziet en het reuze meevalt met het voorspelde weer. Dat de app gewoon ongelijk had?

serfaus
Lekker weer in Serfaus | Foto: Saskia Smulders

Geluksmomentje #4: Dat je eerder in je hotel of appartement kunt

De meeste accommodaties geven een standaard inchecktijd aan. Meestal rond een uur of drie ’s middags. Wij komen meestal toch eerder dan deze tijd aan op de plek van onze wintersportbestemming en hoe heerlijk is dat bij het inchecken blijkt dat je meteen al je kamer in kunt? Dat is toch een echt geluksmomentje?

Welke geluksmomentjes ken jij tijdens de wintersport?

Geluksmomentje #5: Dat het skiën of snowboarden gewoon lukt

Als je al een tijdje niet geskied of gesnowboard hebt dan zou je onzeker kunnen worden: weet ik nog wel hoe het moet? Wat is het dan heerlijk dat je na de eerste ietwat onzekere meters bij jezelf denkt: “Hé ik weet nog hoe het moet. Het is inderdaad net als fietsen….”
Welke geluksmomentjes ken jij tijdens de wintersport?

Serfaus tips
Serfaus-Fiss-Ladis | Foto: Saskia Smulders

Extra geluksmomentje: als eerste op de piste

Deze mág natuurlijk niet ontbreken: als je als eerste de piste af mag en mag genieten van die vers geprepareerde piste met dat heerlijke corduroy. Kijk maar eens naar de hoofdfoto van dit artikel. Je voelt de sneeuw bijna knisperen onder je ski’s…..

Lees ook:

Hoofdfoto: Saskia Smulders

(Visited 597 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer