Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

5 dingen die je niet verwacht in de sneeuw

Door Edwin Hagenouw | Bron: SMB

De winter is in volle gang en er wordt nog veel meer poeder verwacht. In veel landen komt de sneeuw met bakken uit de hemel. Dat betekent niet alleen maar hinder, maar ook veel sneeuwpret. Al skiënd of boardend de piste af, vergapend aan een indrukwekkend wit landschap. Witte bergtoppen, besneeuwde bossen en skiliften die op volle toeren draaien, het zijn bekende taferelen in de wintersportgebieden. In het Franse Savoie Mont Blanc kom je echter een aantal opmerkelijke zaken tegen op en rondom de pistes, die wenkbrauwen doen fronzen. 

1. Kunstwerken langs de piste

In de skigebieden van Savoie Mont Blanc zijn ook dit jaar weer indrukwekkende kunstwerken langs de pistes te bewonderen. Tijdens de 10e editie van Art at the Summit worden onder andere in Courchevel en Valmorel inspirerende kunstwerken tentoongesteld.

Art on the pistes ©OT Courchevel

2. Spa-behandeling op de piste

Tijdens een daling van de piste doemt in de verte een stomend bad op. Ook een houten saunahuisje heeft zijn plaats op de berg gevonden. Tijdens het evenement Zen Ô Sybelles (2-5 februari 2019) genieten wintersporters van spa-behandelingen óp de piste.

Sauna in de bergen ©OT La Toussuire – Sybelles

3. Podium in de sneeuw

Geen concertzaal of groen grasveld, maar podia in de sneeuw. In Port du Soleil gaat tijdens het Rock the Pistes Festival (17-23 maart 2019) het spreekwoordelijke dak er af met internationale en Franse acts die de podia betreden.

Rock the Pistes©V.Ducrettet_OT_Les_Gets

4. Scheepscontainers in de bergen

In Avoriaz zullen wintersporters verrast worden door de tot verblijf omgebouwde scheepscontainers van ontwerper Ora Ito. Onder de naam ‘Flying Nest’ wil Accor Hotels bezoekers een bijzonder en onvergetelijk verblijf bieden in de sneeuw.

Flying Nest ©OT Avoriaz

5. Foodtrucks

Skiën maakt hongerig en daarom zijn er genoeg restaurants te vinden op en rondom de piste. Maar voor diegene die geen tijd te verliezen heeft aan een uitgebreide lunch, skiet langs de Foodtruck van La Folie Douce voor een snelle hap.

Foodtruck ©La Folie Douce

Over Savoie Mont Blanc     
Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 110 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges. Voor elk type vakantieganger is er wat wils.

(Visited 446 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer