Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het vervoer naar je bestemming is geregeld. Je hebt de geldigheid van je paspoort en ID gecontroleerd en een fijne accommodatie geboekt. Je reisverzekering is up-to-date en de skipas heb je ook al van je to-do-lijstje afgevinkt. Nu nog de skis en warme kleding inpakken en je bent helemaal klaar voor die toffe wintersportvakantie. Maar vergeet, voordat je vertrekt, niet om deze handige apps op je smartphone te installeren. Ze zullen je ongetwijfeld goed van pas komen tijdens je vakantie.

Ongewenste reisgenoten

Hackers en virussen hou je liefst zo ver mogelijk uit de buurt. Om te voorkomen dat ze met je meereizen, download je de apps het best via je eigen beveiligde thuisnetwerk. Op je bestemming heb je waarschijnlijk ook wifi, maar er is geen enkele garantie dat zo’n openbaar netwerk veilig is. Wil je toch inloggen op een openbaar netwerk? Schakel dan eerst een VPN voor iPhone of Android in. Zo zorg je, waar je ook bent, voor een versleutelde verbinding en de nodige online privacy.

5 Nuttige apps

De apps die je hieronder vindt, mogen wel mee op vakantie. Je zult merken dat het waardevolle reisgenoten zijn die jou bij veel beslissingen en activiteiten ondersteunen:

Slopes

Slopes is een van de meest complete apps voor wintersportliefhebbers. Dankzij de interactieve kaarten loop je geen enkel risico meer om te verdwalen. Ook je reisgenoten kun je via makkelijk terugvinden. Spreek via de app een tijdstip en een locatie af om elkaar te ontmoeten. Individuele prestaties, zoals snelheid en afgelegde kilometers, kun je makkelijk per dag bijhouden. Zo kun je jezelf en je reisgezelschap uitdagen om jullie records te verbreken.

App Store | Google Play

OnTheSnow

Dit is de populairste app onder skiërs en bovendien helemaal gratis. OnTheSnow biedt uiterst actuele en nauwkeurige weersvoorspellingen, zodat je nooit meer voor vervelende verrassingen komt te staan. Je kunt zelf foto’s van de lokale weersomstandigheden uploaden, of via een webcam op de skiresorts meekijken. Als je blij wordt van wat je te zien krijgt, kun je je accommodatie meteen via de app boeken.

App Store | Google Play

Avalanche Forecasts

Deze gratis app is eigenlijk onmisbaar voor wie ook buiten de skipiste het avontuur wil opzoeken. De naam zegt precies wat het inhoudt: je wordt gewaarschuwd voor mogelijk lawinegevaar. De app slaat op wat je als laatste hebt bekeken. Dat is wel zo handig als je in een gebied skiet waar je geen internetbereik hebt. 

App Store | Google Play

Carv

Carv is behoorlijk prijzig, maar je krijgt er wel een persoonlijke skicoach in zakformaat voor terug. De app werkt in combinatie met een apparaatje dat je aan je skilaars bevestigt. Je digitale skicoach stelt trainingsprogramma’s op en houdt je prestaties nauwgezet bij. Het is niet nodig om steeds op je telefoon te kijken. De app vertelt je via realtime audio letterlijk wat je moet doen.

App Store | Google Play

SnowZat

Deze app is misschien niet zo gelikt en uitgebreid als Slopes, maar je hoeft er dan ook niets voor te betalen. Erg handig is dat je op SnowZat kaarten in 3D kunt bekijken. Zo maak je je op een snelle en overzichtelijke manier bekend met de plaatselijke omgeving. 

App Store | Google Play

 

Grossarl

Grossarltal, nog meer skiplezier voor het hele gezin.

Het Grossarltal had altijd al een groots aanbod in Ski amadé. Dit jaar is fors geïnvesteerd in nieuwe kabelbanen, skipistes en restaurants op de berg. Speciaal voor gezinnen: gratis ski- en avonturenpiste in het dal voor beginners. Geniet van de unieke natuur bij de ingang van het Nationaal Park Hohe Tauern. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer