Het vervoer naar je bestemming is geregeld. Je hebt de geldigheid van je paspoort en ID gecontroleerd en een fijne accommodatie geboekt. Je reisverzekering is up-to-date en de skipas heb je ook al van je to-do-lijstje afgevinkt. Nu nog de skis en warme kleding inpakken en je bent helemaal klaar voor die toffe wintersportvakantie. Maar vergeet, voordat je vertrekt, niet om deze handige apps op je smartphone te installeren. Ze zullen je ongetwijfeld goed van pas komen tijdens je vakantie.

Ongewenste reisgenoten

Hackers en virussen hou je liefst zo ver mogelijk uit de buurt. Om te voorkomen dat ze met je meereizen, download je de apps het best via je eigen beveiligde thuisnetwerk. Op je bestemming heb je waarschijnlijk ook wifi, maar er is geen enkele garantie dat zo’n openbaar netwerk veilig is. Wil je toch inloggen op een openbaar netwerk? Schakel dan eerst een VPN voor iPhone of Android in. Zo zorg je, waar je ook bent, voor een versleutelde verbinding en de nodige online privacy.

5 Nuttige apps

De apps die je hieronder vindt, mogen wel mee op vakantie. Je zult merken dat het waardevolle reisgenoten zijn die jou bij veel beslissingen en activiteiten ondersteunen:

Slopes

Slopes is een van de meest complete apps voor wintersportliefhebbers. Dankzij de interactieve kaarten loop je geen enkel risico meer om te verdwalen. Ook je reisgenoten kun je via makkelijk terugvinden. Spreek via de app een tijdstip en een locatie af om elkaar te ontmoeten. Individuele prestaties, zoals snelheid en afgelegde kilometers, kun je makkelijk per dag bijhouden. Zo kun je jezelf en je reisgezelschap uitdagen om jullie records te verbreken.

App Store | Google Play

OnTheSnow

Dit is de populairste app onder skiërs en bovendien helemaal gratis. OnTheSnow biedt uiterst actuele en nauwkeurige weersvoorspellingen, zodat je nooit meer voor vervelende verrassingen komt te staan. Je kunt zelf foto’s van de lokale weersomstandigheden uploaden, of via een webcam op de skiresorts meekijken. Als je blij wordt van wat je te zien krijgt, kun je je accommodatie meteen via de app boeken.

App Store | Google Play

Avalanche Forecasts

Deze gratis app is eigenlijk onmisbaar voor wie ook buiten de skipiste het avontuur wil opzoeken. De naam zegt precies wat het inhoudt: je wordt gewaarschuwd voor mogelijk lawinegevaar. De app slaat op wat je als laatste hebt bekeken. Dat is wel zo handig als je in een gebied skiet waar je geen internetbereik hebt. 

App Store | Google Play

Carv

Carv is behoorlijk prijzig, maar je krijgt er wel een persoonlijke skicoach in zakformaat voor terug. De app werkt in combinatie met een apparaatje dat je aan je skilaars bevestigt. Je digitale skicoach stelt trainingsprogramma’s op en houdt je prestaties nauwgezet bij. Het is niet nodig om steeds op je telefoon te kijken. De app vertelt je via realtime audio letterlijk wat je moet doen.

App Store | Google Play

SnowZat

Deze app is misschien niet zo gelikt en uitgebreid als Slopes, maar je hoeft er dan ook niets voor te betalen. Erg handig is dat je op SnowZat kaarten in 3D kunt bekijken. Zo maak je je op een snelle en overzichtelijke manier bekend met de plaatselijke omgeving. 

App Store | Google Play

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer