Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

40% van de vrouwen ontloopt het liefst de kerst en gaat op reis

Door Edwin Hagenouw | Bron: Zoover

Bij kerst denk je aan een knus en versierd huis, familie, lekker eten, cadeaus en gezelligheid. Toch gaat ruim een derde van alle Nederlanders liever op vakantie tijdens de kerstdagen. Juist om familieverplichtingen te ontlopen, zo blijkt uit een enquête onder ruim 1.600 bezoekers van vakantiewebsite Zoover. 

Ontvluchten

Maar liefst 40 procent van de vrouwen wil op vakantie tijdens kerst om de familieverplichtingen te ontvluchten. Bij mannen ligt dit percentage lager; 37 procent noemt dit als reden. Andere redenen om de koffers te pakken zijn het slechte weer, de weinig op te nemen vrije dagen en ‘niets met kerst hebben’.

KERST THUIS OF HIER. Jij mag kiezen! Foto: Sean Pierce. Unsplash

Aan de andere kant zijn er ook mensen die juist met familie op vakantie gaan en in sommige gevallen is de kerstsfeer een reden voor de trip. Zij gaan kerstshoppen in Londen, bezoeken een kerstmarkt in Duitsland of proeven de kerstsfeer het liefst in een andere omgeving. Ook een familiebezoek in het buitenland geldt als een belangrijke reden om op pad te gaan tijdens de feestdagen.

Kerstsfeer

Twee derde van de Nederlanders blijft het liefst thuis tijdens kerst. De voornaamste reden is om kerst met familie en vrienden door te brengen (73%). Ook willen met name vrouwen niks missen van de kerstsfeer (36% van de vrouwen t.o.v. 31% van de mannen). Een vierde van de ondervraagden zou best op vakantie willen, maar vindt het te duur om tijdens de decemberdagen weg te gaan.

ontloop het liefst kerst

Daarnaast blijft ruim een kwart liever thuis om er voor familie of vrienden te kunnen zijn. Vooral vrouwen noemen dit als reden (29% van de vrouwen vs. 24% van de mannen).

Aan dit onderzoek hebben 1.692 online bezoekers van Zoover deelgenomen.

(Visited 164 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer