40% van de vrouwen ontloopt het liefst de kerst en gaat op reis

Door Edwin Hagenouw | Bron: Zoover

Bij kerst denk je aan een knus en versierd huis, familie, lekker eten, cadeaus en gezelligheid. Toch gaat ruim een derde van alle Nederlanders liever op vakantie tijdens de kerstdagen. Juist om familieverplichtingen te ontlopen, zo blijkt uit een enquête onder ruim 1.600 bezoekers van vakantiewebsite Zoover.

Ontvluchten

Maar liefst 40 procent van de vrouwen wil op vakantie tijdens kerst om de familieverplichtingen te ontvluchten. Bij mannen ligt dit percentage lager; 37 procent noemt dit als reden. Andere redenen om de koffers te pakken zijn het slechte weer, de weinig op te nemen vrije dagen en ‘niets met kerst hebben’.

KERST THUIS OF HIER. Jij mag kiezen! Foto: Sean Pierce. Unsplash

Aan de andere kant zijn er ook mensen die juist met familie op vakantie gaan en in sommige gevallen is de kerstsfeer een reden voor de trip. Zij gaan kerstshoppen in Londen, bezoeken een kerstmarkt in Duitsland of proeven de kerstsfeer het liefst in een andere omgeving. Ook een familiebezoek in het buitenland geldt als een belangrijke reden om op pad te gaan tijdens de feestdagen.

Kerstsfeer

Twee derde van de Nederlanders blijft het liefst thuis tijdens kerst. De voornaamste reden is om kerst met familie en vrienden door te brengen (73%). Ook willen met name vrouwen niks missen van de kerstsfeer (36% van de vrouwen t.o.v. 31% van de mannen). Een vierde van de ondervraagden zou best op vakantie willen, maar vindt het te duur om tijdens de decemberdagen weg te gaan.

ontloop het liefst kerst

Daarnaast blijft ruim een kwart liever thuis om er voor familie of vrienden te kunnen zijn. Vooral vrouwen noemen dit als reden (29% van de vrouwen vs. 24% van de mannen).

Aan dit onderzoek hebben 1.692 online bezoekers van Zoover deelgenomen.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer