advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


40% van de vrouwen ontloopt het liefst de kerst en gaat op reis

Door Edwin Hagenouw | Bron: Zoover

Bij kerst denk je aan een knus en versierd huis, familie, lekker eten, cadeaus en gezelligheid. Toch gaat ruim een derde van alle Nederlanders liever op vakantie tijdens de kerstdagen. Juist om familieverplichtingen te ontlopen, zo blijkt uit een enquête onder ruim 1.600 bezoekers van vakantiewebsite Zoover.

Ontvluchten

Maar liefst 40 procent van de vrouwen wil op vakantie tijdens kerst om de familieverplichtingen te ontvluchten. Bij mannen ligt dit percentage lager; 37 procent noemt dit als reden. Andere redenen om de koffers te pakken zijn het slechte weer, de weinig op te nemen vrije dagen en ‘niets met kerst hebben’.

KERST THUIS OF HIER. Jij mag kiezen! Foto: Sean Pierce. Unsplash

Aan de andere kant zijn er ook mensen die juist met familie op vakantie gaan en in sommige gevallen is de kerstsfeer een reden voor de trip. Zij gaan kerstshoppen in Londen, bezoeken een kerstmarkt in Duitsland of proeven de kerstsfeer het liefst in een andere omgeving. Ook een familiebezoek in het buitenland geldt als een belangrijke reden om op pad te gaan tijdens de feestdagen.

Kerstsfeer

Twee derde van de Nederlanders blijft het liefst thuis tijdens kerst. De voornaamste reden is om kerst met familie en vrienden door te brengen (73%). Ook willen met name vrouwen niks missen van de kerstsfeer (36% van de vrouwen t.o.v. 31% van de mannen). Een vierde van de ondervraagden zou best op vakantie willen, maar vindt het te duur om tijdens de decemberdagen weg te gaan.

ontloop het liefst kerst

Daarnaast blijft ruim een kwart liever thuis om er voor familie of vrienden te kunnen zijn. Vooral vrouwen noemen dit als reden (29% van de vrouwen vs. 24% van de mannen).

Aan dit onderzoek hebben 1.692 online bezoekers van Zoover deelgenomen.

advertentie