Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

4 sportcompetities waar je nog nooit van gehoord hebt

Door Edwin Hagenouw

Bekendere sporten zoals skiën, snowboarden, voetbal, hockey, tennis en basketbal  zijn helemaal geïntegreerd in onze cultuur en geven miljoenen fans elk jaar weer jaar urenlang plezier. Echter buiten de gebaande weg van de bekende sporten zijn er honderden onbekende en nieuwe sportcompetities waarvan je wellicht het bestaan niet afwist.

In dit artikel lichten we enkele van deze sporten toe met de competities die er plaatsvinden.

Tafeltennis

Voor de meeste onder ons is tafeltennis ofwel ping pong meer een spelletje dan een sport.Velen onder ons spelen een ontspannen spelletje ping pong, en toegegeven, de meeste van ons zijn er bar slecht in. Tafeltennis is echter een erkende sport en is zelfs onderdeel van de olympische zomerspelen sinds 1988, waar singles en doubles door vrouwen en mannen wordt gespeeld.

Tafeltennis. Foto: Unsplash

Op dit moment is China het zwaargewicht in de beste tafeltenniscompetitie die er op dit moment is, de Table Tennis Super League.

Sommige andere landen spelen ook langzamerhand op hetzelfde niveau zoals de Russische Liga Pro Moskou, welke vele fans heeft, experts aantrekt en vooraanstaande sport exploitanten zoals Betway Sportweddenschappen vanwege de hoge kwaliteit van het spel en uitmuntende spelers

Snowkiten

Het allerleukste aan skiën is natuurlijk het moment wanneer je dan ook echt die berg afgaat, nadat je allerlei sporen van wilde dieren vanuit de skilift hebt kunnen onderscheiden, terwijl je geduldig op dat ene moment wachtte.

Om hun skiplezier te maximaliseren bedacht een groep ski-enthousiasten de krachten van de wind op de berg te gebruiken door een soort van parachute-achtige kite toe te voegen aan hun uitrusting, gelijk aan parasailing om hun zowel de berg op als af te kunnen gaan.

Snowkiten. Foto: Unsplash

De nieuwe sport heeft aardig wat kritiek ontvangen van de traditionele skiërs, vanwege de manier die de snowkiters de berg afgaan, maar net als met snowboarden is dit hoofdzakelijk een schrikreactie van de bestaande sneeuwsporten op een nieuwe variant van een sneeuwsport.

Terwijl deze tak van sneeuwsport een van de extremere soorten is, en populair bij diegene die ook off-piste skiën, wordt snowkiting steeds populairder met een groeiend aantal sportfanaten die het beoefenen. De eerste World Snow Kiting Championships werden in 2015 gehouden in Siberië, Rusland en wordt jaarlijks herhaald.

Kabaddi

Een oude interessante sport die uit India komt en in heel zuidoost Azië gespeeld wordt. Kabaddi zet een team van zeven spelers in elk veld en stuurt een van zijn spelers naar de tegenpartij toe, wiens doel het is een tegenstander te uit te schakelen door deze aan te tikken, terwijl de andere partij de aanvaller probeert uit te schakelen door deze neer te halen zodat deze niet terug kan naar zijn eigen vlak.

Wat het spel spannend maakt is dat de aanvaller die naar de tegenpartij gaat, zijn of haar adem moet inhouden wanneer deze zich op vijandelijk gebied bevindt, wat het spel wel degelijk tot een getimede poef maakt. De populariteit van Kabaddi is in India wat naar beneden gegaan door de aandacht die de sport cricket trekt, maar is door de introductie van het spel in de Aziatische Spelen in 1982, in populariteit gegroeid. De Aziatische kabaddi Federatie houdt op dit moment competities in India, Nepal en Bangladesh.

Seepak Takraw

Nóg een geweldige sport uit zuidoost Azië is Seepak Takraw, oftewel kick volleybal, en is precies zoals het klinkt. De opzet van het spel is bijna gelijk aan het traditionele volleybal, behalve dat de teams elk lichaamsdeel kunnen gebruiken, behalve hun handen, om de bal terug te spelen. Bij deze sport zie je dus dat de spelers vooral hun voeten een hoofden gebruiken om de bal terug te spelen waardoor Seepak Takraw een heel acrobatisch is om aan te zien.

De Seepak Takraw competitie wordt geleid door de International Sepak Takraw Federation en er zijn de gevestigde competities zoals de ISTAF SuperSeries, de ISTAF World Cup en de Kings Cup World Championship.

De sport wordt veelal gespeeld in landen als Thailand, Maleisië, Indonesië en Singapore. Maar ook Canada heeft een groeiende Seepak Takraw aanhang, ingebracht door de grote groep van immigranten vanuit Laos, waardoor in 1998 de officiële Canadese Seepak Takraw competitie tot stand kwam.

(Visited 126 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer