Wintersportseizoen bijna voorbij? Niet getreurd, wanneer de winter skigebieden sluiten, gaan deze gebieden open. En als je toch in Noorwegen bent kan je gelijk de andere activiteiten ontdekken. ‘S ochtends in je skipak op de piste, ’s middags in je bikini bij het meer. In deze gebieden kan het!

Folgefonna sommerski

Deze gletsjer opent in mei en sluit rond augustus/september. Het ligt op 20 minuten rijden van het dorpje Jondal in het Hardangergebied. Een zijweggetje brengt je omhoog, hier begint de voorpret al. De uitzichten zijn werkelijk adembenemend. Eenmaal aangekomen zul je zien dat er genoeg parkeergelegenheid is. Ben je niet met de auto? Geen nood, er gaat regelmatig een bus vanuit Jondal naar de gletsjer. Het gebied bestaat uit 1.1 kilometer piste welke je kan bereiken met een sleeplift. Deze lift brengt je naar 1450 meter boven het zeeniveau. Je skiet op een noorderlijke gletsjerflank van de Folgefonna gletsjer: de Jorfjellbreen. Ook vind je in Folgefonna Europa’s beste zomer ski- en snowboardpark. Freestylers kunnen hun gang gaan op dit goed onderhouden park. Heb je het na een tijdje wel gezien? Trek dan je bikini aan en ga zwemmen in de fjorden.

Galdhøpiggen Sommerskisenter

Galdhøpiggen Sommerskisenter ligt in de provincie Oppland. Gelegen op de hoogste berg van Noorwegen (2469m) is dit gebied te vinden op de Juvbreen gletsjer. Het ligt net onder de top van de Galdhøpiggen op 1850 meter boven de zeespiegel. Net zoals Folgefonna bestaat dit gebied ook uit één lift. Daarna kan je genieten van een 350 meter lange afdaling. Het gebied is vooral geschikt voor snowboarders, telemark-skiërs en alpine-skiërs. Langlaufers kunnen hun gang gaan op de Sognefjell hoogvlakte. Je kunt hier skiën vanaf 20 mei tot ongeveer 5 november. Na een nachtje slapen kun je de volgende dag de top van de Galdhøpiggen beklimmen en genieten van prachtige omgevingen en uitzichten.

Stryn sommerski

Dit skigebied ligt op de Tystigbreen gletsjer, 45 kilometer ten oosten van Stryn. De 100 jaar oude weg ernaartoe is door de sneeuwval van oktober tot eind mei gesloten. Het bestaat uit een stoeltjeslift en een sleeplift maar deze is niet altijd open. Stryn ligt op ongeveer 2.5 uur rijden (inclusief ferry) van de bekende Geirangerfjord die te vinden is op de werelderfgoedlijst van UNESCO, het skiën is dan ook perfect te combineren met een bezoek aan de fjorden.

Noorwegen
Stryn sommerski

Mogelijkheden genoeg dus, waar wacht je nog op?

Foto’s en bron:
folgefonna.info, gpss.no, visitnorway.com, strynsommerski.com, noorwegen.leukvakantieland.nl en oppad.nl

Bewaren

(Visited 365 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.