Het is deze winter om vele redenen genieten in Les Menuires om deze drie redenen:

1. De Sneeuw

Al voor de kerst lagen er dikke lagen sneeuw en veelbelovende condities voor de komende weken van het wintersportseizoen worden verwacht. 

2. Evenementen

Er zijn vele geplande evenementen zoals

  • Pop in Les Menuires (10 maart)
  • Frozen Festival (10 maart tot 17 maart) – elektronisch muziekfestival
  • European Gay Skiweek (17 tot 24 maart)
  • Showbox en Snowshow evenementen (24 tot 31 maart) – voor studenten
  • Yogi Ski Week (24 tot 31 april)

3. Nieuwe Hostel HO36

Het nieuwe hostel HO36 blijkt een succes met een uniek wintersportconcept, want een hostel in een wintersportplaats is niet gebruikelijk. Bezoekers kunnen kiezen voor een verblijf in een privékamer, maar juist ook voor het overnachten in een dorm. Je maakt zo gemakkelijk nieuwe contacten op te doen en verhalen te delen. Zeker tijdens de evenementen dit voorjaar is HO36 dan ook een interessante accommodatie voor een ‘social travel experience’.

Over Les Menuires

Les Menuires is een bestemming voor jong en oud en draagt het kwaliteitslabel ‘Famille Plus’. Daarnaast is het skigebied een paradijs voor freeriders. Je vindt er uitstekende restaurants en voorzieningen als een moderne spa en zwembad. In de zogenaamde ‘fun zones’ is er voldoende vertier voor families en ervaren skiërs kunnen zich naar hartelust ‘off piste’ uitleven. Verder staat het dorp in de Franse Alpen bekend om haar veelzijdige afdalingen, hoogbouw uit de jaren zestig en zeventig en de nieuwe ‘ski in, ski out’ chaletwijken. Het wintersport-mekka ligt in het hart van het welbekende Trois Vallées, heeft 607 km aan pistes en vormt daarmee het grootst verbonden skigebied ter wereld. Voor informatie over Les Menuires zie: lesmenuires.com

Gerelateerde artikelen

https://www.snowrepublic.nl/les-menuires-pakt-grote-evenementen/
(Visited 505 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën