Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Sympathieke actie van het Franse skigebied Les 2 Alpes. Op de bijzondere datum 22-2-2022 gaf het skigebied 22 jaar gratis skiën weg aan een tweeling die op deze datum tussen 22.00 en 23.00 uur geboren zou worden. En er is een winnaar, nou ja: 2 dus!

Bijzondere twee

Het cijfer 2 speelt een grote rol in skigebied Les 2 Alpes. En dus kon een bijzondere actie op de de palindroomdatum 22-2-22 dan ook niet uitblijven. Want zoals de naam al zegt, ligt nummer 2 aan de basis van de oprichting van het resort. De naam “Deux Alpes” komt namelijk voort uit de 2 bergweides (“Alpes”) van de 2 gemeenten van Venosc in het zuiden en van Mont de Lans in het noorden. De “2” is belangrijk voor vroegere, maar ook toekomstige generaties uit dit gebied. Het cijfer heeft een emotionele waarde voor al zijn bewoners, gebouwen en eigenaren, maar het is dus ook de identiteit van Les 2 Alpes, een symbool en een geluksbrenger voor het gebied. 

22 jaar gratis skipas

Deze bijzondere datum kon het gebied niet aan zich voorbij laten gaan en dus werd er een mooie actie bedacht. De tweeling die op 22-2-22 werd geboren tussen 22:00 en 23:00 uur, zouden allebei 22 jaar gratis skiën in Les 2 Alpes winnen. Mocht het voorkomen dat er dan meerdere tweelingen worden geboren, dan zou de tweeling van wie als eerste de geboorteakte is opgestuurd winnen.

En er zijn inmiddels 2 winnaars! In Normandië werden Augustin & Gaspard geboren op 22-2-22 om respectievelijk 22:52 en 22:59. Via (social) media hadden de ouders gehoord van de actie van het skigebied en zij waren dan ook de eersten die de geboorteakte instuurden.

Wie weet worden deze twee later zeer bekwame of zelfs gerenommeerde skiërs, of toekomstige kampioenen van de Olympische Spelen! (Hoewel wellicht een 2e plaats ook prima is voor deze tweeling? ;-))

Bron: Les 2 Alpes.com | Hoofdfoto: Pauline van der Waal


Anderen lazen ook:

(Visited 145 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer