advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

In 2015 bezocht ik het met 2 Michelin sterren bekroonde restaurant van Jean Sulpice in Val Thorens. In november 2016 kocht Jean aan de oever van het meer van Annecy de beroemde Auberge du Père Bise.

Auberge Père Bise
Zicht op de Auberge

Markante historie

Deze herberg die al sinds 1903 bestaat slaagde er in om meer dan 30 jaar drie sterren in de beroemde Rode Gids te houden: van 1951 tot 1983. De laatste drie jaar zwaaide Sophie Bise er de scepter met nog steeds 1 Michelin ster op het palmares.

Een nieuwe weg

De entree van auberge Père Bise
De entree van auberge Père Bise

Vanaf mei 2017 heeft Jean Sulpice samen met zijn vrouw Magali er dus de deuren geopend. “Het zal een behoorlijke omschakeling betekenen om van een wintermenu nu vier seizoenen te gaan koken” Aldus de sterrenchef. Initieel was het de bedoeling om het restaurant L’Oxalys nog een winterseizoen geopend te houden tot er een waardige jonge opvolger was gevonden, maar klaarblijkelijk is dit niet gelukt. Ik hoop dat ik in de nabije toekomst weer een bezoek aan zijn nieuwe bedrijf kan brengen. Uiteraard zal ik dan ook weer een uitgebreide review plaatsen op Snowrepublic. In 1951 verwierf Marguerite Bise haar derde Michelin ster, voor Jean Sulpice en zijn vrouw Magali een enorme uitdaging zo lijkt me. Ik ben benieuwd waar deze ingeslagen nieuwe weg ze uiteindelijk zal brengen.

Locatie

Waar vind je auberge Père Bise?

303, Route Du Port, 74290 Talloires, Frankrijk

Ben je er geweest of ga je er deze winter naartoe? Deel dan je ervaringen met ons.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

advertentie