Beroemde Franse resort zal eind november openen

Door: Ilse Nijhof

L

es Deux Alpes zal op 30 november zijn poorten openen. Het beroemde Franse resort is de perfecte bestemming voor een vroege ski- of snowboardreis. Dankzij de sneeuwkanonnen en de gletsjer is Les 2 Alpes een van de eerste resorts die in Frankrijk wordt geopend. Tussen nu en 2023 zal meer dan 500 miljoen euro worden geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat Les Deux Alpes zijn positie onder de toonaangevende Franse skigebieden behoudt. Het wil zijn klanten het allerbeste bieden.

Nieuwe liften

Deze winter zullen er al twee nieuwe liften zijn, een gondellift en een stoeltjeslift. De gondellift Pierre Grosse zal plaats bieden aan 8 personen en is gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bartholet. De lift zal de La Fée sector (2221 meter) verbinden met de gletsjer op 3175 meter hoogte. Pierre Grosse heeft een capaciteit van 2400 mensen per uur en overbrugt een hoogteverschil van 954 meter. De nieuwe 8-persoons stoeltjeslift is gebouwd in de sector van les Crêpes en vervangt de huidige 4-persoons stoeltjeslift. De lift heeft niet alleen een grotere capaciteit maar is ook nog eens sneller. Hierdoor zal er een betere doorstroming komen van bezoekers. Dit was ook het geval bij de 8-persoons stoeltjeslift die in 2018 is geïnstalleerd in de sector van La Toura. Volgend seizoen komen er nog eens twee nieuwe liften bij.

Les deux alpes
Copyright © Office de Tourisme Les 2 Alpes / Yoann Pesin

Tal van evenementen

Ook zullen er weer spannende en leuke evenementen plaatsvinden in Les Deux Alpes. Het Rise Festival zal voor het 6e jaar op rij een week lang live muziek organiseren. Gerund door Britse organisatoren (Ibiza Rocks, Wasteland Ski en Rough Hill), combineert dit festival een week van sneeuwsporten en bergactiviteiten met concerten in het hele resort. Tijdens het Rise Festival kunnen er ook andere outdoor activiteiten worden ondernomen. Zoals nachtelijke sneeuwschoenwandelingen en sneeuwscooter tochten, hondensledetochten en skiwedstrijden. Maar ook zwemmen, yoga en spa in een vriendelijke feestelijke sfeer. Jaarlijks doen er zo’n 3500 mensen mee. Het festival zal dit jaar plaatsvinden van 14 tot 21 december. Meer informatie, waaronder het programma, vind je op www.risefestival.co.uk/line-up

Kijk voor meer informatie over het skigebied op www.les2alpes.com

Bron: Les2Alpes
Hoofdfoto: © Copyright © Office de Tourisme Les 2 Alpes / Bruno LONGO

(Visited 274 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.