advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Een 17-jarige tourskiër, van Britse afkomst, is in de nacht van dinsdag op vrijdag van een berg gered. Hij was toen al urenlang zoek en werd na een grote zoektocht van een berg in de buurt van Lech gered. De man werd gered nadat hij een locatiebericht naar zijn vader stuurde. Kort daarna hield zijn mobiele telefoon er mee op, omdat de batterij op was.

Tegen advies ouders in

De 17-jarige tourskiër ging tegen het advies van zijn ouders in, alleen op pad. Halverwege ging hij van de tourski route af en belandde in rotsachtig terrein. Rond 21.30 uur stuurde hij een locatiebericht en rond 1.30 uur werd hij, enkele honderden meters van zijn doorgestuurde locatie gevonden.

Naar het ziekenhuis

Met een touw kon hij vanuit het rotsachtige terrein in een helikopter worden gehesen. Met lichte verwondingen en onderkoeling is hij naar het ziekenhuis vervoerd.

Bron: orf.at

Kopfoto is ter illustratie

Lees ook:

Toenemende ergersnis over tourskiërs. Maatregelen nodig?

Koninklijk genieten in Lech en Zürs

advertentie