Afgelopen zaterdagochtend zaten 160 wintersporters ruim een ​​uur vast in de gondels in Nassfeld in het zuiden van Karinthië. De reden was een defect aan de gondel Millennium Express. Medewerkers hebben het defect kunnen verhelpen en niemand raakte gewond.

Defect

De skidag begon zaterdagochtend met veel geduld voor 160 wintersporters. Eén van de grootste liften in het gebied stopte er ’s ochtends om 10.00 mee, waardoor er ruim 160 mensen die in de gondels zaten niet verder naar boven konden en vast zaten. Er bleek een defect in het besturingssysteem. De wintersporters werden hierover via luidsprekers op de liftsteunen in het Duits en Engels geïnformeerd.

Geen evacuatie

De autoriteiten in het gebied besloten niet over te gaan tot evacuatie. Dit omdat de temperaturen boven nul lagen en het defect van dusdanige aard was dat deze te verholpen was, binnen niet al te lange tijd.

Uiteindelijk duurde het 78 minuten voordat de medewerkers van de lift het defect hadden verholpen en de mensen in de gondels hun weg naar boven konden vervolgen. Volgens de politie bleven alle wintersporters in de lift kalm. 

Bron: ORF.at | Hoofdfoto ter illustratie: Pexels.com


Anderen lazen ook:

één reactie op “160 wintersporters ruim een uur vast in gondel”

  • Edwin Leuring
    23 februari 2023 at 21:52

    Deze week in Kreischberg ruim 2 uur de gondel stilgestaan, vol met wintersporters. Waren gelukkig nog net niet ingestapt. Reden van defect is onbekend.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer