advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


13 mensen gewond in nieuwe metro Serfaus

Door: Saskia Smulders

Gistermiddag zijn 13 mensen gewond geraakt toen de nieuwe U-bahn van Serfaus een noodstop moest maken vanwege een technisch defect. De gewonden zijn niet ernstig gewond.

Noodprocedure

Volgens de exploitant van de nieuwe metro was het defect te wijten aan kortsluiting. Hierdoor werd een noodprocedure van kracht die de abrupte noodstop veroorzaakte. Alle gewonden zijn nagekeken door een arts en konden allen weer naar huis. Het incident vond plaats bij station Kirche.

Buiten bedrijf

De metro is tot nader order buiten bedrijf, zo meldt de website van Serfaus. Reizigers worden met shuttlebussen vervoerd naar de liften van de Komperdell, het eindstation van de U-bahn.

Net nieuw

De metro is de afgelopen jaren grondig vernieuwd en verbouwd. Zo is in etappes gewerkt om de toeristen en bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen. De stations zijn vernieuwd en deze zomer werd de nieuwe trein in gebruik genomen.

serfaus metro
De nieuwe metro die in de zomer van dit jaar in gebruik werd genomen | Foto: Serfaus.at
De recent verbouwde stations | Foto: Serfaus.at

Lees de diverse artikelen die ik hierover schreef:

advertentie