Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een beetje gek moet je wel zijn, als je van wintersport houdt. Want als je er even bij stilstaat houden wij wintersporters er best gekke gewoontes op na. Dus hebben we 11 vreemde gewoontes die alleen wintersporters hebben op een rij gezet! Hoeveel herken jij er?

1. Ontbijten in je joggingbroek, thermohemd en sloffen

Je bent op vakantie, de wekker gaat heel vroeg en je springt meteen actief je bed uit (dat is op zich al vreemd). Je voegt je bij je reisgenoten aan het ontbijt en niemand kijkt ervan op dat je dit doet gekleed in je joggingbroek, thermohemd en sloffen. Allemaal doodnormaal, want je kan moeilijk je skikleding al aantrekken in het altijd te warme appartement of hotel, toch? 

2. Opstaan en ontbijten met de webcambeelden van het skigebied op de tv

Even checken hoe het boven is, via het lokale kanaal met de webcambeelden. Geweldig, want dan kun je meteen even kijken wat de temperatuur en wind bovenop de berg doen en hoe het zicht is. Dat ziet er weer fantastisch uit, kunnen we gaan?? Alleen dat liedje onder de webcambeelden…kan dan echt niemand daar een keer iets aan doen?

3. Je haar uitgebreid doen en dan een helm opzetten

Beetje vreemd toch…uitgebreid je haar in de krul of gel zetten en dan een helm opzetten. En nee, dit geldt niet alleen voor de vrouwen, maar net zo hard voor de mannen! De helm die vervolgens alles weer platdrukt en ervoor zorgt dat je (net als iedereen trouwens) continu een bad hairday hebt. Gelukkig kun je hiervoor ook je muts opzetten, zodat je er bij de apres-ski ook weer kek uitziet. (Wat, als je erbij stilstaat, ook weer gek is: met een muts op in de kroeg. Ook heel warm trouwens).

wintersporters gewoontes
Je haar zit top met een helm erop! Foto: Patricia Christiani

4. De hele week in dezelfde broek lopen

De broek waarin je de hele week skiet/board, zweet, après skiet en ik wil verder niet weten wat je er verder allemaal nog meer in doet. Niet bij stilstaan, even uithangen en de volgende dag gewoon weer aan. (Of je neemt een tweede broek mee: wel zo fris).

5. Glühwein (of andere alcoholische versnaperingen) bij de lunch

Nog één van die vreemde gewoontes van wintersporters. Thuis of op het werk denkt geen haar op je hoofd over een glühweintje doordeweeks tijdens de lunch. Op wintersport is het wel heel gewoon om aan je skigenoten bij de lunch (of al eerder) voor te stellen een alcoholische versnapering te nemen. Je bent tenslotte op vakantie!

Lees ook: De vijftien lekkerste Oostenrijkse wintersportdrankjes

bier
Doe wel voorzichtig met alcohol en skiën! Foto: Maaike Somers

6. Zonnen in een t-shirtje in de sneeuw

Mensen die nog nooit op wintersport zijn geweest kunnen zich hier gewoonweg geen voorstelling van maken. Toch is het één van de heerlijkste dingen die er is op wintersport: zonnen in een t-shirtje op het terras, liggend in een strandstoel en genietend van de witte wereld om je heen!

zonnen momenten wintersporters
Lekker zonnen! Foto: Pixabay

7. Vieze sokken meer dan 1x dragen

Niet liegen, jij doet dit ook.

8. Steeds verschillende weerberichten checken

Hier heb ik persoonlijk als weeraddict nogal last van. Want wat voor weer gaat het worden het als ik daar ben? En als ik er ben, wat doet het weer dan morgen? Sneeuw, storm, kou, warm, zon? Wel of geen zicht morgen? En daarna? Je checkt al je weerapps en websites, maar ze zeggen allemaal wat anders. Oh en handig: je reisgenoten hebben weer allemaal andere weerapps en -sites waarvan ze zweren dat die het altijd goed hebben. Welke moet je nou geloven?

9. Een helm op hebben in de bus of auto

Helemaal klaar voor de nieuwe dag ben je. Je hebt je gear op en aan, en ook alvast je helm opgezet. Anders moet je dat ding steeds vasthouden en dat is ook zo onhandig. Maar heb je er weleens stilgestaan dat het best een beetje raar is om met je helm op in de bus of auto te zitten?

10. Heel veel eten om alle verbrande calorieën te compenseren

’s Ochtends roerei met spek, nog maar een bak yoghurt, nog maar een paar broodjes…je bent de hele dag in beweging, dus je moet wel goed eten. Bij de koffie tik je nog even een apfelstrüdel weg en is het alweer bijna tijd voor de lunch. Die natuurlijk niet zonder patat, pasta bolognese, bratwurst, kaasfondue of andere zware kost is, want hé: je skiet het er toch wel weer af! Dat je vervolgens bij het avondeten nog een keer een volwaardige maaltijd wegwerkt noemen we maar niet.

Hoeveel calorieën verbruik ik nou eigenlijk tijdens het skiën?

Recept Kaiserschmarrn - Snowrepublic
Goed eten, want je bent de hele dag in beweging! – Foto: Snowrepublic

11. Pijn doorstaan met een glimlach

Een week lang vrijwillig de hele dag sporten is op zich al vreemd als je er echt over nadenkt, maar het eist ook nog eens z’n tol. Glimlachend sta je de 10 soorten pijn op wintersport door, waarbij de laatste pijn het meeste zeer doet: afscheids-pijn… 

Hoofdfoto: Unsplash


Lees ook:

(Visited 52.978 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

één reactie op “11 vreemde gewoontes die alleen wintersporters hebben”

  • Patrick van Thiel
    28 oktober 2020 at 08:35

    Eerste shotje Flugel om 8.00 uur bij de bushalte.
    Omdat de rits van je skijas niet dicht kan..🤣🤣

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer