advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


11-jarige jongen redt vriendje uit lawine nadat alleen z’n hand nog uitstak

Door: Saskia Smulders

Afgelopen maandag veroorzaakten drie jongens, in de leeftijd van 11, 13 en 14 jaar een lawine in het Oostenrijkse Hochpurstertal-Thunertal. Eén van de jongens kwam daarbij onder de sneeuw terecht, maar dankzij heldhaftig optreden van de 11-jarige jongen kon hij worden gered.

Steil stuk

Rond 12 uur ’s middags vertrok het trio per ski vanaf het bergstation over een helling naar de vallei. Ze kwamen daarbij terecht op een steil stuk met een overhang van 35 graden. Daarbij zorgden de drie voor het loskomen van een lawine die de 13-jarige gedeeltelijk en de 14-jarige jongen geheel bedekte.

Hand boven de sneeuw

De 13-jarige jongen kon zichzelf bevrijden, maar van de 14-jarige stak alleen zijn hand nog boven de sneeuw uit. De jongste van het stel bleek in staat het hoofd van de jongen met z’n blote handen sneeuwvrij te maken. Met hulp van een liftmedewerker die gealarmeerd werd kon de jongen uiteindelijk geheel gered worden.

Bron: tt.com

Lees ook:

advertentie