Wintersport is sowieso leuk, wat er ook gebeurt. Wij zijn er niet voor niets met zijn allen aan verslaafd toch? Maar er zijn natuurlijk altijd van die momenten die de wintersport extra leuk maken. Welke dat voor mij zijn lees je hier!

1. Dat moment dat je als snowboarder de bult op komt zonder je snowboard af te hoeven doen.

Waar skiërs een hulpmiddeltje hebben, moeten snowboarders het toch maar even zonder doen. Ik juich stiekem altijd even in mezelf als ik het heb gehaald en ik durf te wedden dat ik niet de enige ben…

2. Als eerste op een net geprepareerd stukje skiën

Hoe fijn is dat?? Niet alleen vroeg in de ochtend als er nog niemand is geweest, maar ook later op de dag als je nog ongebruikte stukjes vindt. Love it

3. Als snowboarder: staand je snowboard aan doen

Natuurlijk, zittend is altijd makkelijker. Maar als het staand lukt zonder weg te glijden ben ik helemaal blij. Geen natte koude broek en het scheelt weer een keer opstaan.

4. Voor de skiërs: opstaan na een val zonder de ski’s uit te doen

Ik was als jonge skiër vrij flexibel en kon vaak met ski’s aan de voeten weer opstaan, maar ik weet menigeen die de ski’s eerst uit moet doen. Dit is natuurlijk niet erg, maar die momenten dat het wel lukt zijn extra leuk.

5. Dat moment dat je na een hele dag tochten maken nog nét de laatste lift haalt

Je staat boven aan één van de laatste pistes en komt erachter dat je wel verdomd snel moet skiën om de laatste lift te halen. Pauzes zijn al helemaal een no go. Maar, het lukt!

6. Nét niet vallen

Oeh, de sneeuw krijgt grip op je board of ski en je voelt dat je bijna gaat vallen. Maar… je kan het nog net corrigeren, heerlijk! Of wanneer je een heuveltje over het hoofd ziet en wordt gelanceerd, maar gewoon weer met beide benen op de grond terecht komt. Pure euforie!

7. Dat voldane gevoel als je weer in je appartement bent

Relaxen is leuk, maar relaxen is nog leuker als je de hele dag actief buiten bezig bent geweest. Verantwoord relaxen noemen we dat. Lekker rozig worden en wegzakken, dat gevoel is bijna niet te omschrijven.

8. Wakker worden met een nieuwe sneeuwlaag

Thuis heb ik moeite met opstaan maar in de bergen heb ik hier geen last van. Wanneer de wekker gaat spring ik gelijk het bed uit, het eerste wat ik doe is naar buiten kijken. Dat gevoel dat je krijgt als je ziet dat het gesneeuwd heeft.. Kan niet beter!

9. Dat moment dat je beseft dat je je warm genoeg hebt aangekleed

Je ziet mensen rillen, je hoort de wind, maar jij hebt genoeg kleren aangetrokken om de kou te trotseren. En dan je heerlijk verstoppen achter je sjaal en kraag. Blijft leuk.

10. Geen wachtrijen voor de lift

Vooruit, als er een paar mensen staan doen we ook niet moeilijk, zo lang je maar geen uren hoeft te wachten. Niets is fijner dan snel aan de beurt te zijn.

Staat jouw ultiem geluksmomentje er tussen? laat het ons weten!

(Visited 349 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.