TikTok is allang niet meer alleen voor Generatie Z en staat ook al een tijd niet meer vol met alleen maar suffe dansjes. De populaire app wordt door steeds meer gebruikers ingezet om leuke filmpjes te maken. En wintersport blijkt hierbij een dankbaar onderwerp te zijn . Want op TikTok wemelt het inmiddels van de grappige filmpjes met leuke effecten, die je zelf (of je kinderen ;-)) na kunt maken. En daarom: 10 TikTok trends van 2023!

En was je nog niet klaar met de Skitok trends van 2022? Die vind je hier terug.

(Voor de mensen die het toch even gemist hebben: op TikTok kun je jezelf filmen terwijl je danst, zingt of playbackt. De video’s kan de maker vervolgens zelf bewerken met verschillende effecten en online plaatsen. De filmpjes duren 15 tot 300 seconden. Na het online plaatsen kunnen gebruikers van de app deze met elkaar delen, liken en reacties achterlaten).

1. Ski Holiday Dad

Ach, je lieve vadertje…doet altijd zo z’n best op wintersport. Dit jaar schittert hij als de Ski Holiday Dad!

2. Money, money, money

Jup, het kost wat geld, zo’n wintersport. Dus wel zo leuk om er optimaal met je familie of gezin van te genieten. Bijvoorbeeld door met z’n allen dit filmpje te maken:

3. Kantelen

Een aprés-ski hit bij uitstek dit seizoen: Kantelen van het Feestteam. Mét simpel dansje, dus als je beginnend TikTokker bent: dit moet te doen zijn 😉

4. Raven op de piste

Voor de echte diehard ravers onder ons: raven op de piste!

5. Telefoontje: de apres-ski is begonnen!

Makkelijk om na te maken, en je kunt ook nog je superspeed-skills op de piste laten zien! (Doe wel een béétje voorzichtig).

6. Parodie op de “Ravebaby”

De Ravebaby ging begin van dit seizoen enorm viral. Een klein peutertje, dat los ging in de apres-ski. Inmiddels zijn er al vele variaties door volwassenen op gemaakt! In het eerste filmpje zie je het origineel (voor het geval je het tóch gemist hebt), in het tweede filmpje een leuke parodie.

@beatport

Looks like Generation Alpha is ready for the rave! ⛷ #rave #beatport #ravekid

♬ original sound – Beatport

7. Trucjes

Trucjes met de ski’s, altijd leuk om te laten zien hoe behendig jij met ski’s bent. Hier zijn er twee die je waarschijnlijk wél nog even moet oefenen….(Op geheel eigen risico trouwens, wij zijn hierbij niet aansprakelijk voor eventuele schade aan materieel, lijf of ego!)

8. Type skiërs nadoen

Dit filmpje namaken zorgt voor gegarandeerd lol met je familie of vrienden. Doe 7 types skiërs na! Of verzin jij er nog meer? De Hollander wordt hier in elk geval zeer treffend nagedaan.

9. Klaar voor de start

Een variant op het filmpje van vorig jaar, waar nu de skiër/boarder niet meer in bed ligt, maar in full gear op het bed staat. Klaar om te gaan!

10. (Nog steeds) Wachten op Jasper

Vorig seizoen misschien wel de grootste TikTok hit in de sneeuw: “We zijn even aan het wachten op Jasper…”, het populaire fragment uit de FOMO Show van Daan Boom, Jasper Demollin en Tobias Camman. En we wachten nog steeds op Jasper, want hij wordt nog steeds heel veel gemaakt op TikTok! (Maar is dan ook erg leuk!).

Veel plezier met deze TikTok trends, maar we kunnen het niet genoeg benadrukken: doe wel een beetje voorzichtig.

Hoofdfoto: Saskia Smulders


Anderen lazen ook:

 

Schladming Dacstein

Oneindig skiplezier in Schladming-Dachstein

Pak de gondel omhoog en maak lange afdalingen. In het skigebied Schladming-Dachstein in Stiermarken, met 8 skibergen en meer dan 230 kilometer eersteklas pistes staat niets een geslaagde wintervakantie in de weg. Het hart van het skiplezier is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, die vier skibergen met elkaar verbindt. Beleef onvergetelijke ski-avonturen in Schladming-Dachstein. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer