TikTok is allang niet meer alleen voor Generatie Z en staat ook al een tijd niet meer vol met alleen maar suffe dansjes. De populaire app wordt door steeds meer gebruikers ingezet om leuke filmpjes te maken. En wintersport blijkt hierbij een dankbaar onderwerp te zijn . Want op TikTok wemelt het inmiddels van de grappige filmpjes met leuke effecten, die je zelf (of met je kinderen ;-)) na kunt maken. En daarom: 10 TikTok trends van 2024!

En was je nog niet klaar met de Skitok trends van 2023? Die vind je hier terug.

Disclaimer: niet elk filmpje is zonder gevaar! Wees dus (echt) bewust van je eigen kunnen en hou vooral ook rekening met je mede-pistegebruikers!

1. Onder iemand doorskiën

Misschien wel de meest populaire trend op TikTok dit seizoen: onder iemand door skiën. De ene skier skiet met benen wijd, de ander skiet op z’n hurken tussen de benen door.

2. Boter, kaas en eieren

Altijd maar wachten op Jasper heeft een andere variant gekregen. Speel daarom eens boter, kaas en eieren in de sneeuw als je staat te wachten op Jasper!

3. Knock, knock…

Simpel vermaak is het beste vermaak. Knock, knock…who is there? Daisy!

4. Maak een megacoole filmpje/foto

Deze is heel tof om een supergave foto of filmpje te maken. Maar ik heb ze ook gruwelijk mis zien gaan, waarbij degene die staat hard onderuit werd geveegd…

5. Samen dansen op de ski

Deze is voor gevorderde dansers die goed kunnen skiën. Lastig na te doen maar wel erg mooi!

6. Achteruit skiën voor gevorderden

Deze is ook voor gevorderden en neemt je mee in achteruit skiën 3.0.

7. Ski Princess, Barbie Style

Ken je de Ski Princess? Vaak dames, die zich als een prinses voelen of zich zo gedragen, door hun skigear te laten sjouwen door vriendlief. Daar kun je ook een versie op maken in Barbie Style!

@jayxnina

jk barbie does carry her own skis (most of the time) #barbie #skiing

♬ 原创音乐 – Tiger Kitty Fate

8. Op je skischoenen skiën

Vereist wellicht ook wat oefening en een strakke piste: skiën op je skischoenen!

9. Samen een TikTok dansje doen

TikTok is geen TikTok zonder een dansje op de piste!

10. Te moeilijk

Deze is te moeilijk. Doe deze maar niet. En als je em doet: risico is voor jezelf en let op anderen!

11. Bonus TikTok

Deze kun je niet direct nadoen, maar is natuurlijk wel van toepassing op alle wintersportliefhebbers. En dat ook nog eens op een grote après-ski hit van dit seizoen!

Veel plezier met deze TikTok trends, maar we kunnen het niet genoeg benadrukken: doe wel een beetje voorzichtig.

Bron: TikTok | Hoofdfoto: Saskia Smulders


Anderen lazen ook:

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer