Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

TikTok is allang niet meer alleen voor Generatie Z, toch? De populaire app wordt door steeds meer gebruikers ingezet om leuke filmpjes te maken. En wintersport blijkt hierbij een dankbaar onderwerp te zijn. Want op TikTok wemelt het inmiddels van de grappige filmpjes met leuke effecten, die je zelf (of je kinderen) na kunt maken. MAAR DOE HIERBIJ WEL VOORZICHTIG!

(Voor de mensen die het toch even gemist hebben: op TikTok kun je jezelf filmen terwijl je danst, zingt of playbackt. De video’s kan de maker vervolgens zelf bewerken met verschillende effecten en online plaatsen. De filmpjes duren 15 tot 300 seconden. Na het online plaatsen kunnen gebruikers van de app deze met elkaar delen, liken en reacties achterlaten). 

1. Je reisgenoten als typetjes beschrijven

Je filmt je reisgenoten zoals ze zich gedragen op wintersport. En dat kan een lekker stereotype filmpje opleveren!

2. Met z’n allen in de skilift

Met je vrienden in een (grote) stoeltjeslift, tegelijk knikkend met je hoofd op de muziek. Nee het dient geen enkel nut, maar het is wel leuk.

@sven.krijnen

When the coronavirus is active, but u can still go skiing with the boys ⛷🇦🇹 #ski #skiing #austria #snow #vibes

♬ Drilla – liverpoolfans.com

3. Moonwalkend de piste af

Doe als Michael! En moonwalken gaat het beste de heuvel af. Tip: kies hiervoor geen zwarte piste uit.

4. Mario Bros bij de skilift spelen

Op het muziekje van Mario Bros van start gaan bij de skiliftpoortjes!

5. Shots in de skilift

“Doink!!” Met je skistok tegen de paal slaan en daarna een shotje, inclusief kerkelijke inzegening. Let wel een beetje op de alcoholinname op de piste, dus doe ‘em niet te vaak overnieuw.

6. Met twee mensen rondjes draaiend de piste af

Ook hier: doe alsjeblieft voorzichtig, maar als het je lukt levert het wel een grappig filmpje op.

7. Skiër zit op snowboard (en die ligt)

Eén van de meest populaire challenges op TikTok. Benodigdheden: een snowboarder die op de buik ligt, met snowboard als “bankje” omhoog en een skiër die op het bankje zit, waarbij de boarder dan weer op zijn ski’s ligt. Snap je? Nou ja, kijk maar hieronder. (En pas op, want anders heb je een heel andere challenge om aan te gaan: die in het ziekenhuis).

8. Met je skigear aan in bed

“We gaan om 8.00 skiën, zorg dat je klaar bent”. Met dit filmpje bewijs je dat wintersporters áltijd klaar zijn om te gaan.

9. Cousin Wilhelm doet een big trick!

Ook een erg populaire, want grappig soundeffect onder een filmpje met een suf ongelukje. (Tip: het geluidseffect kun je ook onder een al bestaand filmpje monteren, of later precies goed onder het filmpje zetten).

10. Skiërs of boarders vanuit de lift cijfers geven

Als je als lezer van Snowrepublic je in de lift verveelt, neem je natuurlijk gewoon al onze skilift-vragen nog eens door. Maar anderen geven vanuit de skilift cijfers aan andere wintersporters en maken daar een filmpje van. Voortaan dus heel netjes skiën als je onder de lift doorgaat!

Veel plezier met deze TikTok challenges, maar we kunnen het niet genoeg benadrukken: doe wel een beetje voorzichtig!

Hoofdfoto: Patricia Christiani


Anderen lazen ook:

(Visited 958 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer