Partner van Snowrepublic | Podobrace.nlPodobrace

Hollanders zijn beesten op de piste. We drinken het meeste, staan nummer 1 op de après-ski en hebben (na de Belgen) het vaakst seks op de wintersport, bij voorkeur met de skileraar. Dat blijkt uit een enquête van internationaal onderzoeksbureau Atomic Research die in opdracht van reissite Expedia meer dan 13.000 wintersporters interviewde. Vandaag worden de resultaten van het ’Snowboots-rapport’ gepresenteerd.

Ondanks de grote hoeveelheden alcohol ergeren veel Nederlanders zich aan dronken mensen op de piste, omdat die skiërs en snowboarders in gevaar brengen. „We houden van de sneeuw in de Alpen en de sport, maar daarna is het partytime”, aldus een Expedia-woordvoerster.

Naakt op de piste

Een op de vijf Nederlandse wintersporters gaat volgens het onderzoek voor de seks en 10% heeft wel eens naakt op de piste gestaan. Een derde vindt de après-ski, met name in Oostenrijk, het belangrijke aspect van een wintersportvakantie.

Après-ski in Sölden is gewoon gezellig. Credits: snowrepublic.nl

Schnapps in gezellige skihutten, nadat je je flink hebt uitgesloofd op de piste, mag dan wel geliefd zijn bij Nederlanders, volgens het onderzoek scoren romantische onderonsjes bij een knapperend houtvuur met een glühweintje ook goed.

naakt
Gewoon gezellig een drankje doen tijdens de lunch kan natuurlijk ook. Credits: snowrepublic.nl

Opvallend is dat 20% van de Nederlanders naar de wintersport afreist zonder zelf te skiën of boarden. „Ze zijn onzeker op de latten, bang voor ongelukken of schrikken van de dure liftpassen. Ze geven de voorkeur aan sauna, wandelen en de frisse lucht”, aldus het onderzoek.

bron: telegraaf.nl


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

  • Dit zijn dé 10 Nederlandstalige après-ski hits van dit seizoen
  • week van de wijnboeren
    De week van de wijnboeren in Les Menuires
  • Top 10 après-ski hits uit de oude doos
  • bergfest schladming
    Andrea Berg treedt op in Schladming!

 

Snowrepublic reis-partner - Voigt Travel
Voigt Travel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here