Op 10 februari 2023 neemt het toonaangevende skimerk Helly Hansen deel aan de tweede jaarlijkse International Ski Patrol Day. Om onze uitzonderlijke ski patrollers, die skigebieden open, veilig en leuk houden voor mensen van alle leeftijden en niveaus, te erkennen. Alle bergliefhebbers worden uitgenodigd om op deze dag hun waardering voor de ski-patrollers te tonen. Dat kan door het geven van een vriendelijke highfive op de piste of met sturen van online dankberichten. Maar natuurlijk ook door het doen van donaties.

Er zijn talloze manieren om lokale patrollers te bedanken voor het werk dat zij onvermoeibaar blijven voortzetten om mensen te helpen in leven te blijven en zich levendig te laten voelen in de bergen.

“We zijn vereerd dat Helly Hansen het merk is waarop professionals vertrouwen, en we zijn dankbaar voor alles dat ze doen om mensen veilig te houden terwijl ze genieten van het outdoor leven in de bergen,” aldus Oliver Flaser, Category Managing Director voor Professional Services bij Helly Hansen. “Naast de ontelbare uren die ze elk seizoen besteden aan de voorbereiding en training om hun professionele kennis en expertise op peil te houden, geven onze ski patrol partners ons ook waardevolle feedback om ons te helpen onze producten continu te verbeteren en verder te ontwikkelen.

Overvloed van waardering van wintersporters

We zijn trots om International Ski Patrol Day dit jaar opnieuw te ondersteunen. En na het zien van de overvloed aan waardering van skiërs en snowboarders van over de hele wereld in 2022, zijn we enthousiast om de viering en dankbaarheid ook dit jaar navolging te geven, samen met onze lokale resort partners en hun gemeenschappen.”

Ter ondersteuning van ski-patrollers overal ter wereld doneert Helly Hansen 5% van de opbrengst van de online- en geselecteerde retail verkopen tussen 9 en 11 februari 2023. De donatie komt ten goede aan verschillende internationale organisaties die ski patrollers ondersteunen en veiligheids-teams financieren.

Om deze heugelijke dag nog meer kracht bij te zetten, deelt het technische outdoormerk ook extra informatie over het werk van ski patrollers. Met persoonlijke verhalen van patrollers, die zich overal ter wereld met volledige toewijding inzetten om hun gemeenschappen het hele seizoen te helpen in leven te blijven en zich tegelijkertijd levendig te voelen op de berg.

Helly Hansen moedigt je aan om mee te doen en te delen hoe jij de ski patrollers in het zonnetje zet op International Ski Patrol Day, gebruik daarvoor de hashtag #skipatrolday op sociale media.

OVER HELLY HANSEN

Helly Hansen, opgericht in Noorwegen in 1877, blijft kleding van professionele kwaliteit ontwikkelen die mensen letterlijk helpt om in leven te blijven én zich tegelijkertijd levendig te voelen. Door inzichten uit het leven en werken in ‘s werelds zwaarste omgevingen, heeft het bedrijf een lange lijst van first-to-market innovaties ontwikkeld, waaronder de eerste soepele waterdichte stoffen meer dan 140 jaar geleden. 

Andere doorbraken zijn onder meer de eerste fleecestoffen in de jaren zestig, de eerste technische basislagen in de jaren zeventig, gemaakt met LIFA® Stay Dry technologie, het gepatenteerde H2FlowTM-temperatuurregelsysteem en de revolutionaire lichtere en warmere LIFALOFTTM-isolatie.

Voortbouwend op het gepatenteerde HELLY TECH® waterdichte/ademende systeem van Helly Hansen, heeft het technische outdoormerk recentelijk het bekroonde LIFA INFINITY PROTM geïntroduceerd – de meest innovatieve en verantwoorde waterdichte/ademende technologie van het bedrijf tot nu toe.

Helly Hansen is een leider in technische zeil- en prestatiegerichte skikleding, evenals premium werkkleding. Het merk wordt gedragen en vertrouwd door meer dan 55.000 professionals, waaronder Olympiërs, nationale teams en berggidsen in meer dan 200 skiresorts over de hele wereld. Meer informatie op hellyhansen.com

 

Schladming Dacstein

Oneindig skiplezier in Schladming-Dachstein

Pak de gondel omhoog en maak lange afdalingen. In het skigebied Schladming-Dachstein in Stiermarken, met 8 skibergen en meer dan 230 kilometer eersteklas pistes staat niets een geslaagde wintervakantie in de weg. Het hart van het skiplezier is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, die vier skibergen met elkaar verbindt. Beleef onvergetelijke ski-avonturen in Schladming-Dachstein. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer