Het is altijd weer een fijn moment als je in de auto stapt en je wintersportvakantie eindelijk begint. Voor de meesten van ons betekenen de skivakanties dé momenten van het jaar waar je maanden naar uitkijkt. Sommige mensen kunnen vaker gaan, maar het overgrote deel van de Lagelanders moet het doen met een schamele zes ski- of snowboard-dagen per seizoen. Tijd om je voor te bereiden op je volgende feestje in de sneeuw. Bekijk hieronder de tien epische momenten tijdens de heenreis die iedereen herkent!

1. De auto instappen

Naar dit moment heb je het hele jaar uitgekeken: je auto is volgepakt, de dakkoffer zit vol, je navigatie ingesteld, alle medereizigers zitten in de auto….instappen, deur dicht en gaan. Nu ben je eindelijk echt onderweg!

 2. Het inhalen van de aankomsttijd op de navigatie

Een reistijd van negen uur drie kwartier, 957 kilometer en de verwachte aankomsttijd is 14:37 uur. Na een uurtje flink doorrijden heb je de eerste honderd kilometer erop zitten en staat de verwachte aankomsttijd op 14:33. En nu maar hopen dat je die ook haalt. Wat natuurlijk vrijwel nooit lukt, want er is altijd wel iets dat voor vertraging zorgt. Maar vind jij dat erg? We gaan wintersporten!

navigatiesysteem epische momenten
Hoe blijven we zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke aankomsttijd? Foto: Pixabay

3. De grens over (maar vlak daarvoor nog even tanken)

De grensovergang nadert, nog even en je kunt eindelijk echt gas geven! Maar voor dit epische moment aanbreekt, eerst nog even tanken (als de baas betaalt) want we blijven Nederlanders. Dan de grens over…en eindelijk mag je wat harder rijden! Natuurlijk zorg je er wel voor dat je veilig blijft rijden.

4. De eerste plas- en koffiestop

Nadat je je plas zo lang mogelijk hebt opgehouden, roept de natuur toch wel heel hard en wordt het tijd om even te stoppen. Dan maak je van de hoge nood meteen maar een deugd door even koffie te halen. Kun je gelijk je bonnetje van de wc inleveren, anders kom je straks weer aan met een broekzak vol vergeten bonnetjes.

Tanken terwijl de zon opkomt. Foto: Edwin Hagenouw
De eerste tussenstop is magisch. Foto: Edwin Hagenouw

5. De eerste sneeuw langs de weg

“Kijk! Hier ligt al sneeuw!!”: iedereen, altijd, op de heenreis naar wintersport. En toch blijft de eerste sneeuw langs de weg zien liggen een bijzonder moment, omdat het betekent dat je echt onderweg naar nog veel meer sneeuw bent.

Sneeuw langs de weg. Foto: Edwin Hagenouw

6. Een file omzeilen

Vroeger een stuk lastiger, maar dankzij alle navigatiesystemen en apps met live verkeersinformatie kun je er een ware sport van maken om de files te omzeilen. Het volgen van de route die je navigatie voorstelt om de file te ontwijken kan erg lonen. Je voelt je zó slim als je vervolgens voor de file uit weer op de snelweg komt en daarmee de hele file hebt ontweken!

Meestal kost het meer tijd, maar leuk is het wel! Foto: Edwin Hagenouw

7. Rondje oefenen met de après-ski hits

Natuurlijk heb je je thuis al uitgebreid verdiept in de nieuwe après-ski hits (ook dankzij ons zeer gedegen onderzoek naar de nieuwe après-ski hits). Je hebt al een afspeellijst klaar staan: tijd om deze in te starten en keihard mee te lallen met de meest foute Nederlandse en Duitse après ski hits.

Even lekker los gaan in de après-ski. In de auto ga je natuurlijk alle teksten uit je hoofd leren. Foto: Edwin Hagenouw

Klik hier voor de beste voorbereiding op de après-ski


8. De eerste witte bergen in de verte

Na het eerste beetje sneeuw langs de weg, roepen de eerste witte bergen die in de verte opdoemen dezelfde kriebel in je buik op. Daar zijn ze, de bergen met besneeuwde toppen!

Foto: Patricia Christiani

9. Je afrit naderen

Gespannen houd je de navigatie scherp in de gaten…bijna…bijna….ja! De volgende moeten we eraf! Eindelijk de snelweg af, je bent er nu echt bijna!

epische momenten heenreis afrit oostenrijk
De volgende moeten we eraf! Foto: Patricia Christiani

10. De aankomst

Eigenlijk gewoon het allermooiste moment van de heenreis naar de wintersport: veilig en op tijd aankomen op je bestemming. Je autodeur gaat open en je geniet van een flinke teug frisse berglucht en de witte wereld om je heen. De vakantie is begonnen en een hele week vol sneeuwplezier ligt nog voor je.

Het is tijd om je accommodatie te verkennen. Misschien met een eerste glas champagne om te vieren dat we we er zijn. Zullen we gewoon onze eerste Kaiserschmarrn nemen?


Lees ook:


Hoofdfoto: Unsplash 

(Visited 31.143 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.