advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


10 epische momenten tijdens de heenreis op wintersport

Door Patricia Christiani

Het seizoen is eindelijk begonnen. Dit weekend vertrekken veel mensen met de auto richting de sneeuw om daar de vakantie door te brengen. En het is altijd weer een fijn moment als je in de auto stapt en je wintersportvakantie eindelijk begint. Bekijk hier de tien epische momenten tijdens de heenreis die iedereen herkent!

1. De auto instappen

Naar dit moment heb je het hele jaar uitgekeken: je auto is volgepakt, je navigatie ingesteld, je medereizigers zitten in de auto….instappen, deur dicht en gaan. Nu ben je eindelijk echt onderweg!

 2. Het inhalen van de aankomsttijd op de navigatie

Een reistijd van 9 uur en 45 minuten, 957 kilometer en de verwachte aankomsttijd is 14:37 uur. Na een uurtje flink doorrijden heb je de eerste 100 kilometer erop zitten en staat de verwachte aankomsttijd op 14:33. En nu maar hopen dat je die ook haalt! (Wat je nooit doet ;-))

navigatiesysteem epische momenten
Hoe blijven we zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke aankomsttijd? Foto: Pixabay

3. De grens over (maar vlak daarvoor nog even tanken)

De grensovergang nadert, nog even en je kunt eindelijk echt gas geven! Maar voor dit epische moment aanbreekt, eerst nog even tanken (als de baas betaalt) want we blijven Nederlanders. Dan de grens over…en eindelijk mag je wat harder rijden! Natuurlijk zorg je er wel voor dat je veilig blijft rijden.

4. De eerste plas- en koffiestop

Nadat je je plas zo lang mogelijk hebt opgehouden, roept de natuur toch wel heel hard en wordt het tijd om even te stoppen. Dan maak je van de hoge nood meteen maar een deugd door even koffie te halen. Kun je gelijk je bonnetje van de wc inleveren, anders kom je straks weer aan met een broekzak vol vergeten bonnetjes.

5. De eerste sneeuw langs de weg

“Kijk! Hier ligt al sneeuw!!”: iedereen, altijd, op de heenreis naar wintersport. En toch blijft de eerste sneeuw langs de weg zien liggen een bijzonder moment, omdat het betekent dat je echt onderweg naar nog veel meer sneeuw bent.

De eerste sneeuw langs de weg
De eerste sneeuw langs de weg. Foto: Harry Hundal, Unsplash

6. Een file omzeilen

Vroeger een stuk lastiger, maar dankzij alle navigatiesystemen en apps met live verkeersinformatie kun je er een ware sport van maken om de files te omzeilen. Het volgen van de route die je navigatie voorstelt om de file te ontwijken kan erg lonen. Je voelt je zó slim als je vervolgens voor de file uit weer op de snelweg komt en daarmee de hele file hebt ontweken!

Meestal werkt het niet, de file omzeilen. Maar leuk is het wel!  Foto: Nathan Lemon

7. Rondje oefenen met de après-ski hits

Natuurlijk heb je je thuis al uitgebreid verdiept in de nieuwe après-ski hits (ook dankzij ons zeer gedegen onderzoek naar de nieuwe après-ski hits). Je hebt al een afspeellijst klaar staan: tijd om deze in te starten en keihard mee te lallen met de meest foute Nederlandse en Duitse après ski hits!


Klik hier voor de beste voorbereiding op de après-ski


8. De eerste witte bergen in de verte

Na het eerste beetje sneeuw langs de weg, roepen de eerste witte bergen die in de verte opdoemen dezelfde kriebel in je buik op. Daar zijn ze, de bergen met besneeuwde toppen!

Besneeuwde bergen in de verte. Foto: Kalen Emsley, Unsplash

9. Je afrit naderen

Gespannen houd je de navigatie scherp in de gaten…bijna…bijna….ja! De volgende moeten we eraf! Eindelijk de snelweg af, je bent er nu echt bijna!

epische momenten heenreis afrit oostenrijk
De volgende moeten we eraf! Foto: Patricia Christiani

10. De aankomst

Eigenlijk gewoon het allermooiste moment van de heenreis naar de wintersport: veilig en op tijd aankomen op je bestemming. Je autodeur gaat open en je geniet van een flinke teug frisse berglucht en de witte wereld om je heen. De vakantie is begonnen en een hele week vol sneeuwplezier ligt nog voor je!


Lees ook:


Hoofdfoto: Pixabay

advertentie