Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

10 dingen die je kunt doen om in wintersportsfeer te blijven

Door: Saskia Smulders

We weten het allemaal: de kans dat we kunnen wintersporten dit seizoen is niet zo groot. Om toch in de wintersportsfeer te blijven hebben we 10 dingen op een rijtje gezet die je kunt doen om in de wintersportsferen te blijven. 

#1 Toen en nu vergelijken

Pak je oude wintersportfoto’s er nog eens bij en zoek naar de accommodaties waar je destijds verbleef. Zoek vervolgens op internet of de accommodatie nog bestaat en hoe het er nu uitziet. Als je zoekt via de bekende boekingssites of Google Maps zie je vaak veel foto’s. Leuk om te zien hoe een hotel of appartement of hotel verandert is. Of niet natuurlijk. Hieronder een foto van het hotel waar ik 11 jaar geleden in Serfaus verbleef en daaronder de foto nu. Nog steeds vrijwel het zelfde. Datzelfde deed ik voor Hotel Rösselwirt in Kirchberg waar ik in 2005 verbleef.

Hotel Rex in 2010 | Foto: Saskia Smulders
Hotel Rex anno vandaag. De gordijnen die je op de foto uit 2010 ziet zijn hier dicht vanwege -vermoedelijk- de zon. | Foto: Google Maps
Ons hotel in Kirchberg in 2005 | Foto: Saskia Smulders
Hotel Rösslwirt in Kirchberg anno nu | Foto: Google Maps

#2 Google Maps’en

Sinds niet al te lange tijd zijn veel dorpen in de Alpen geïndexeerd door de wagentjes van Google. Je kunt dus virtueel door de straten van jouw favoriete wintersportoord lopen. De meeste foto’s op Google Maps zijn overigens in de zomer genomen. Des te grappiger juist om te zien hoe het er ’s zomers uit ziet (tenzij je natuurlijk ook in de zomer naar de wintersportgebieden gaat). Bij onze favoriete après-ski tent in Serfaus, George, staan in de zomer terrasjes buiten.

Terrasjes bij onze favoriete après-ski tent George in Serfaus in de zomer | Foto: Google Maps

#3 Oude foto’s delen

Als je toch in je, dan wel analoge dan wel digitale fotoboeken, aan het kijken bent is het wel zo leuk om eens een oude foto te delen met de mensen waar je toen mee op wintersport was. Hieronder heb ik er een paar van mijzelf geplaatst.

Ik in Saalbach Hinterglemm, 2004 | Foto: Saskia Smulders
Ik in Sankt Anton, 2006. Voor het eerst snowboarden met een helm | Foto: Saskia Smulders
Met de hondenslee in Tignes, 2007 | Foto: Saskia Smulders

#4 Online Après-ski feestje

Ben je net zo’n fan van après-ski als wij? Organiseer dan met je wintersportvrienden een online après-ski feestje. Zet ’n Zoom, Teams of Houseparty meeting op en speel één van deze après-ski hits. Een drankje erbij en gaan! Check vooral onze speciale après-ski pagina:

#5 Zoek alvast (en boek) je volgende bestemming

Niets leukers dan alvast fantaseren over waar je naar toe gaat als het allemaal weer kan en mag. Lekker websites afstruinen, foto’s kijken, reviews lezen. Veel reisaanbieders hebben ruimhartige maatregelen als het gaat om boeken en annuleren; een mooie manier om de reissector te ondersteunen. Lees wel altijd eerst goed de voorwaarden.

#6 Maak een fotoboek van je wintersportfoto’s

Je telefoon staat waarschijnlijk vol met foto’s, en waarschijnlijk ook die van je vorige wintersport. Of in je cloud account staan al die foto’s gewoon dwars door elkaar. Ga er eens voor zitten en organiseer ze in mapjes. Maak er dan meteen een album van. Dat kan natuurlijk digitaal, maar je kunt er ook een écht -geprint- fotoalbum van maken. Leuk om te maken en leuk om nog eens in te bladeren.

#7 Organiseer een Franse/Oostenrijkse/Zwitserse avond

Ga naar de winkel en koop iets van kaasfondue, raclette of wiener schnitzels. Vergeet bij de schnitzel de friet niet en natuurlijk de geijkte halve citroen. Zet de verwarming op standje 10 (want zeg nou zelf: in de restaurants is het vaak super warm) en zet een gezellig muziekje op. Als toetje maak je natuurlijk kaiserschmarren of apfelstrudel. Vergeet niet om schnapps of een spezi bij te serveren. Succes gegarandeerd!

schnitzel-index
Jammie! | Foto: Pixabay

#8 Maak je favoriete wintersportgerecht

Kaiserschmarren, kaasfondue,  crème brulee, er staan meer dan voldoende echte wintersportgerechten om zelf thuis te maken. Je hebt nu toch de tijd! Nog een paar suggesties:

#9 Reken uit wat je bespaart

Ben jij degene die de uitgaven aan wintersport jaarlijks bijhoudt in een Excelletje? Dan kun je precies becijferen wat je bespaart doordat je dit jaar niet op wintersport kunt. Geen Excelletje? Dan is nu het moment om er eentje op te zetten!

#10 In de winterzon zitten

Zo nu en dan is het heerlijk winterweer in Nederland en schijnt er een winterzonnetje. Ga lekker even buiten zitten, doe je ogen dicht en droom even weg en doe alsof je in een ligstoel ergens op een piste zit……Een glühweintje erbij maakt het helemaal af.

Hoofdfoto: Saskia Smulders

Anderen lazen ook:

(Visited 492 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer