Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

10 dingen die je kunt doen als je ingesneeuwd bent

Winterse inspiratie van Saskia Smulders 

Stel je zit in een skigebied dat afgesloten is vanwege lawinegevaar. Alle liften dicht. Daar had je natuurlijk niet op gerekend. Wat moet je dan de hele dag doen? Wij geven je tips voor 10 dingen die je kunt doen als je ingesneeuwd bent. Of natuurlijk als je niet ingesneeuwd bent.  

#1 Ga (sneeuwschoen)wandelen, hiken of nordic walken

Waarschijnlijk heb je er wel eens aan gedacht om dit te doen, maar is het er nooit van gekomen. Dit is je kans! Huur een paar sneeuwschoenen of nordic sticks en trek er op uit. 

Let op: op een aantal plekken zijn ook wandelpaden afgesloten vanwege het gevaar van omvallende bomen. Negeer dit niet!

Een Nordic Walking route in Reutte | Foto: Diana Buitelaar (@dianabuitelaar)

# 2 Ga taart eten bij de plaatselijk Konditorei

Praktisch ieder wintersportdorp beschikt over zo’n typische Konditorei. Ga erheen en verwen jezelf met lekkere taart en dito koffie. ’t Geeft je bovendien de gelegenheid een praatje te maken met de locals. En je sponsort daarmee de lokale ondernemers die het momenteel vanwege de hevige sneeuwval het lastig hebben.

Volger Anton Wouters voegde vandaag de daad bij het woord en ging vandaag warme chocomelk (denken we) drinken bij de plaatselijke konditorei | Foto: Anton Wouters

#3 Duik de sauna of wellness in

Beschikt jouw hotel of appartement over een sauna of wellness? Dan is dit hét moment om hiervan gebruik te maken. Zorg wel dat je reserveert (als dat kan) of vroeg of laat gaat, want grote kans dat het druk is. De wat grotere plaatsen beschikken vaak over een zwembad; ook een ideaal tijdverdrijf. 

#4 Lees eens een boek

Lezen is heerlijk. Of het nou in een echt boek of via een e-reader is, maakt niet uit. Verdrink figuurlijk in een goed boek en je bent zo een aantal uur verder. Nestel je op een plekje met mooi uitzicht of ga gewoon lekker in bed liggen lezen. Gewoon omdat het kan.

#5 Struin door het dorp(je)

Grote kans dat je de weg van je accommodatie naar de skilift kent, maar dat je op andere plekken in je wintersportdorp nog niet vaak bent geweest. Ja hè? Mooi, dan heb je nu de kans om lekker door de straatjes te struinen van je wintersportplaats. Wedden dat je leuke winkeltjes tegenkomt?

#6 Doe een gezelschapsspel

Sneeuwt het hard of mag je misschien überhaupt niet naar buiten? Doe dan eens een gezelschapsspel. Veel hotels en/of appartementen beschikken over spelletjes; vaak te vinden in een spelletjeskelder of zo. Of vraag er gewoon eens naar bij de receptie. Of misschien heeft een mede-reisgenoot wel een spel bij zich. Heb je meteen iemand om mee te spelen. 

#7 Ga lekker op tijd de après-ski in

De kroeg is een goede plek om andere wintersporters te ontmoeten en te ontspannen. Dus ga op tijd en leef je uit in de après-ski. Dan kun je mooi aan de nieuwste Nederlandstalige après-ski nummers snuffelen.

#8 Houd een goed gesprek

Wat is er nou leuker om eens een goed gesprek te hebben? Met je partner, of je kinderen? Of misschien wel met onbekenden? Nu heb je de tijd, quality time!

#9 Ga lekker netflixen of internetten

Natuurlijk heb je je mobiel en/of je tablet bij je. Hoe lekker is het dat je nu eens de hele dag ongebreideld mag internetten of nexflixen. Bezoek dan snowrepublic.nl maar lekker vaak 🙂 Maar…..we kunnen het ons ook goed voorstellen dat je dat getuur op een schermpje op een gegeven moment zat bent. Dan begin je gewoon bij tip 1!

#10 Speur naar activiteiten in de buurt

Veel skigebieden bieden activiteiten aan die je kunt doen als je niet skiër bent. Dus dat is een mooie gelegenheid om te doen. Zo kun je bijvoorbeeld in Les Menuires een week lang wijn proeven van lokale boeren, naar paardenraces in Arosa, autoracen op ski’s in Zell am See. Natuurlijk kun je dit soort activiteiten alleen maar doen als ze ook echt in de buurt zijn…

week van de wijnboeren

#11 Ga sneeuwruimen

Volger Martien Segers opperde nog een elfde tip: ga sneeuwruimen. Help de locals of je accommodatie met het weghalen van de sneeuw. Voor iedereen fijn! En natuurlijk meteen een goede workout. 

Staat er niets voor je bij? Onthou dan dat je ook gewoon helemaal niets kunt doen…

Hoofdfoto: Nienke Kiewiet, Schladming


 

LEES HIER ALLE UPDATES OVER DE SNEEUW IN DE BERGEN

(Visited 548 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer