Wij wintersporters zijn soms vreemde snuiters, maar toch hebben we veelal dezelfde gewoontes. Zoals dingen die iedereen doet bij aankomst op je wintersportbestemming. Bij familie en vrienden hebben we eens goed en indringend doorgevraagd naar vaste rituelen en activiteiten als ze eenmaal zijn aangekomen in hun wintersportgebied. Daar hebben we een mooi overzichtje van gemaakt. Herken jij ze allemaal?

1. Naar de wc!!

We zijn er bijna, dus nu gaan we niet meer stoppen. In 1x door rijden nu! Maar aangekomen merk je dat dat nog maar net goed gaat. Want aangekomen op de bestemming denk je, oei….nu moet ik toch echt heel nodig naar de wc. Maar eerst moet je nog een parkeerplek vinden, inchecken, alvast wat spullen uit de auto halen…Dus dan maar op zoek naar de wc bij de receptie, of heel hard doorhollen naar je eigen accommodatie waarbij de badkamer meteen als eerste bekeken kan worden.

Skihutten rioolwater
Eérst naar de WC! Foto: Pixabay

2. Je accommodatie bewonderen en op het balkon gaan staan

Na het broodnodige bezoekje aan de wc, is het na aankomst op je wintersportbestemming tijd om de rest van je accommodatie te bekijken. En elk jaar weer kan het (overal hetzelfde met hout ingerichte) interieur weer rekenen op veel oeh’s en ah’s. En natuurlijk doe je wat iedereen doet bij aankomst op de wintersportbestemming: op het balkon gaan staan en het uitzicht op de witte wereld bewonderen!

Prima uitzicht. Foto: Patricia Christiani

3. Teveel spullen teveel trappen op- en afsjouwen

Tijd om al die spullen, die je zo zorgvuldig in je auto hebt gepropt, uit de auto te halen. Er moet altijd zoveel mee op wintersport, dus je auto puilt uit. Maar zeker in appartementencomplexen zijn er maar zelden liften…Dus moet je met teveel spullen te vaak de trappen op- en af sjouwen. Meteen een goede workout voor de rest van de week. En dat biertje heb je straks ook meer dan verdiend!

4. Een kast met te weinig planken en teveel hangplek logisch proberen te verdelen onder alle gebruikers

Tijd om de tassen uit te pakken! Maar er staat maar 1 kledingkast, met daarin te weinig legplanken. En de rest van de kast is alleen maar hangplek. Hoe gaan we deze kastruimte een beetje logisch verdelen? En wie krijgt het irritante plankje waar de kluis in de weg zit?

5. Discussiëren over welke kant van het bed je gaat slapen

Zeker voor mensen die met vrienden op vakantie gaan, nog weleens een punt van discussie. “Ik slaap thuis altijd links”. “Ja, maar ik dus ook en ik kan écht niet aan de andere kant slapen…”.

6. Discussiëren over wel of niet nog gaan skiën

Uitgepakt, he, he, even zitten. Wat gaan we doen? Is het te laat om nog een paar pistes te pakken? Of zijn we toch te moe? Laten we verstandig zijn. Nee, laten we wel even gaan! Ondertussen loopt de discussie al zo lang door, dat het sowieso te laat is om nog te gaan skiën.

De pistes lonken! Foto: Theo Schut

7. Je in de chaos van de verhuur storten

Voor er überhaupt geskied of geboard kan worden, moet er vaak nog materiaal worden gehuurd. Op de aankomstdag is het altijd een letterlijk komen en gaan van veel mensen bij de verhuur. En dus druk, warm en chaotisch!!

Echt de hel voor ouders met kinderen bij aankomst op de wintersportbestemming is de skiverhuur in de kerst- of voorjaarsvakantie. Wanneer de veel te warme winkel helemaal vol staat met andere kinderen en hun ouders. Die allemaal hun gegevens moeten invoeren. Skischoenen moeten passen (oh stom, we zijn de skisokken om te kunnen passen vergeten mee te nemen naar de winkel!). Die allemaal materiaal moeten inmeten. En alles af moeten laten stellen. Samen met je kinderen (die poepvervelend zijn, want bekaf van de reis) sluit je in de ene rij na de andere aan, om uiteindelijk zwetend met je armen vol materiaal de verhuur te verlaten. En hee: waarom heeft je jongste telg ineens nog maar 1 schoen aan??

aankomst wintersportbestemming
Je hebt tóch dat materiaal nodig…Foto: Patricia Christiani

8. Skilessen en skipassen regelen

Door naar het volgende loket. Skipassen halen! Meestal loopt dit wel iets gesmeerder dan de verhuur. Maar helaas heb jij weer net iemand voor je die uitgebreid gaat informeren naar alle leuke wandelroutes in de buurt…

Na de skipas door naar het regelen van skilessen. Waar je vroeger in de volgende drukke rij kon aansluiten, gaat het tegenwoordig iets relaxter. Lekker online regelen dus, krijg je vaak ook nog wat korting en op de plaats van bestemming hoef je niet meer in de rij te staan.

aankomst wintersportbestemming
Toch maar dat lesje boeken. Foto: Pixabay

9. Terug lopen naar de skikaartverkoop, want skikaart vergeten mee te nemen

Oh ja. Een skikaart van het gebied is toch ook wel handig. Die lagen bij de loketten van de skipas verkoop. Toch maar weer even terug lopen dan.

10. Teveel drinken tijdens de eerste après-ski van je vakantie

Alles is geregeld. Je bent naar de wc geweest, je accommodatie is bewonderd, alle spullen zijn netjes uitgepakt en materiaal + skipassen zijn gefikst. Tijd voor de echte start van je vakantie! Doen we een drankje “thuis” of gaan we toch nog even de après-ski in? En tja, omdat je vakantie nu écht begonnen is, doe je weer net 1 drankje teveel…

Toch nog even een drankje doen! Foto: Saskia Smulders

Welke dingen mis je nog? Laat het ons weten via onze groep Liefde voor Wintersport op Facebook.

Hoofdfoto: Patricia Christiani


Ook lezen:


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer