advertentie
Rab Microlight

Ouders van 1 op de 5 kinderen laten hun kinderen nog altijd zonder helm skien en snowboarden. Dit blijkt uit een onderzoek van een Britse verzekeraar.

Er zijn dus nog steeds ouders die de veiligheid van hun kinderen niet voorop zetten. En dan te bedenken dat in de drukke weken op de piste de kans op een ongeluk twee keer zo hoog is gezien de hoeveelheid claims die er in deze topweken bij de verzekeraar binnen komen.

Wennen aan een helm

Volgens de verzekeraar moeten ouders hun kinderen zo snel mogelijk laten wennen aan het dragen van een helm. Gelukkig wordt het in steeds meer skigebieden verplicht om kinderen er eentje te laten dragen. Steeds meer verzekeraars stellen het als voorwaarde om uitgekeerd te krijgen bij een ongeluk. En terecht!

Helm heeft zin

Dat een helm wel degelijk zin heeft bleek uit een studie uit 2013 waarin getoond werd dat een ongeluk waar je hoofd bij betrokken is al bij 19 km p/u fataal kan zijn als je geen helm draagt en bij 12 km p/u kun je al zwaar hersenletsel oplopen. Zonder het hoofddeksel krijg je vier keer meer g-krachten op je hoofd dan als je wel een helm draagt.

Hoeveel meer reden wil je hebben?

Persoonlijk ben ik een absoluut voorstander van het dragen ervan; ik heb er al heel wat jaar eentje op sinds ik een keer zelf keihard op mijn achterhoofd ben gevallen. Ik vind het onbegrijpelijk dat je als ouder je kind zonder helm laat skiën en hoop van harte dat alle volgers hun kids wél met helm laten skiën of snowboarden.

undefined

Overigens vind ik dat er ook wel eens een campagne mag komen om ouderen op de piste aan te sporen ook een helm te gaan dragen, want het percentage niet-helmdragers is daarbinnen ook hoog (eigen waarneming). Immers, argumenten als: ik ski al xx jaar zonder helm is natuurlijk géén argument. Oh enne…..beste skileraren: jullie moeten het goede voorbeeld geven, toch? Doe dat dan ook!

Bron: telegraph.co.uk

Lees ook:

Is Serfaus-Fiss-Ladis ook leuk zonder kinderen?

Skien in Tjechie is kind- en budgetvriendelijk

advertentie

Buro Scanbrit