007 Elements is een spectaculaire experience in Sölden

Door Edwin Hagenouw | fan van 007 Elements

007 ELEMENTS, geopend in juli 2018, is een spectaculaire filmische installatie op 3.050 meter boven zeeniveau. Je vind deze sensatie op de top van de berg Gaislachkogl, hoog boven Sölden. Dit nieuwe James Bond-museum en experience is een spectaculair, en opwindend ondergronds avontuur dat zijn filmische persoonlijkheid nieuw leven inblaast.

Het is geen toeval dat deze geweldige filminstallatie van James Bond terug gaat naar 2015. Het jaar waarin de bergscènes werden opgenomen voor Daniel Craig’s op-één-na-laatste Bondfilm, Spectre. Gevestigd in een opvallende architecturale structuur, een hol diep in de berg, dat werd ontworpen door architect Johann Obermoser. 007 ELEMENTS ligt naast de topterminal van de Gaislachkogelbahn-gondel. Deze interactieve en meeslepende ervaring plaatst bezoekers in de wereld van James Bond en laat zien hoe die wereld wordt gemaakt.

Barrel of the Gun

Bezoekers betreden 007 ELEMENTS via de “Barrel of the Gun”, een gang die condenseert en aanvoelt alsof je de loop van Bond’s pistool binnen stapt. Het eigentijdse ontwerp van de binnenruimtes is ontsproten aan de geest van creatief directeur Neal Callow. Hij is de art director en decorontwerper van de laatste vier Bondfilms.

007 Elements in Sölden

Het resultaat is een minimalistische en slanke Bondiaanse ruimte waarin je als bezoeker onmiddellijk in de filmwereld van 007 worden gezogen. Deze experience neemt je mee op een reis door een reeks van negen galerijen en een buitenplein. Vanaf het plein heb je een prachtig uitzicht op de Alpen en de bergweg die leidt naar Rettenbach Glacier.

Prachtige uitzichten.

Terwijl je door de negen kamers (met onder andere het “Tech Lab” en de “Action Hall”) en 1.300 vierkante meter van deze Bond-ervaring loopt, wordt je begeleid door personages uit Bond’s wereld. De 360-graden digitale schermen zorgen voor een onwerkelijke belevenis voor de echte Bond-fan. Uiteindelijk kom je in de “Legacy Hall”, waar de grootste momenten uit Bond’s geschiedenis zijn samengebracht.

Shaken not stirred

Degenen die hun bezoek aan de 007 Elements-installatie in stijl willen afronden, kunnen plaatsnemen op het buitenterras van het opvallende ICE Q-restaurant. Deze zul je herkennen als de Hoffler Klinik uit Spectre. Daar kun je gewoon genieten van een drankje. Een wodka Martini, shaken, not stirred. En heel belangrijk: vergeet je smoking niet tijdens je bezoek aan 007 Elements!

007 Elements

MEER INFORMATIE VIND JE OP 007ELEMENTS.COM


(Visited 725 times, 1 visits today)